U posljednjih sedam dana 4 napada bombom u Sarajevu

U Sarajevu su se u posljednjih sedam dana desile čak četiri eksplozije. Meta napada bili su isključivo ugostiteljski objekti pa je logično zapitati se da li se tu radilo o slučajevima “reketarenja”.

Više eksplozivnih naprava je 7.12 u 3,30 sati bačeno ispred ugostiteljskih objekata Tesla pub i City Lounge čiji je vlasnik MMA borac Denis Stojnić.

Nije bilo povrijeđenih osoba, a na okolnim objektima pričinjena je materijalna šteta.

Sarajevskoj policija je 8.12 dobila prijavu da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu u naselju Bjelave. Eksplozija se dogodila oko 21:50 sati u ulici Tijesna do broja 13, a oštećena su dva vozila koja su se nalazila u blizini. Nije bilo povrijeđenih osoba. Eksplozivna naprava je 10.12. također u večernjim satima bačena na frizerski salon na Buća Potoku. Na objektu je pričinjena materijalna šteta. Na sreću niko nije povrijeđen.

Jutros je oko 3 sata u sarajevskom naselju Grbavica bačena bomba na ugostiteljski objekat “Caffe bar Ginger”, a nakon eksplozije oštećeno je nekoliko automobila i prozora na samom objektu. U eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjena je materijalna šteta. Portparol MUP-a KS Irfan Nefić je za Avaz.ba rekao da je o motivima svih ovih napada teško bilo šta reći. – Rano je o tome govoriti. Istragom će se utvrditi da li se ovi događaji mogu povezati. Od nove godine do danas smo imali 14 aktiviranja minsko-ubojitih sredstava – rekao je Nefić. Kako nam je kazao, od ovih 14 pomenutih krivičnih dijela, šest je rasvijetljeno. – U ovom periodu imali smo jedno samoubistvo, jedno nestručno rukovanje, te 12 situacija koje su imale elemente krivičnog dijela – zaključio je Nefić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO