Trofejni atletičar Novog Pazara na ivici egzistencije

Nenad Radanović, skromni dvadesetogodišnjak iz Novog Pazara, godinama ostvaruje zapažene rezultate u oblasti atletike, kako na lokalnom, regionalnom, tako i na državnom i međunarodnom nivou.

atleticar

Krajem 2007. godine počeo je profesionalnu karijeru atletičara i do danas ponosni je vlasnik 80-ak medalja, 15-ak pehara, kao i niza sličnih nagrada sa već pomenutih državnih i međunarodnih takmičenja. U proteklih pet godina ponosno brani boje svoje zemlje kao član atletske reprezentacije Srbije. Ovaj talentovani mladić u više navrata osvajao je titulu prvaka države, titulu vicešampiona kupa Evrope za klubove, bio je učesnik Evropskog prvenstva, pobednik je niza takmičenja u Beogradu i mnogim gradovima Srbije.

Ono što predstavlja veliku prepreku u daljem nastavku profesionalne karijere i za još bolje rezultate jeste činjenica da Nenad, zajedno sa majkom i dedom, živi u zaista lošim, neadekvatnim uslovima u trošnoj, oronuloj kući u Deževi. Nedostatak osnovnih sredstava za život ogromna su prepreka za ovog mladića koji je svakako ne samo ponos Novog Pazara, već i cele Srbije. – Pozivam sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da mi pomognu da dobijem novu kuću, da imam normalne uslove za život, kako materijalne, tako i higijenske koji su potrebni za bavljenje sportom – rekao je Nenad. Još je i napomenuo da bi bilo kakva vrsta pomoći, u vidu sportske opreme ili sličnih stvari neophodnih za rad bila takođe dobrodošla i veoma značajna. Ovim putem upućujemo javni apel svim humanim ljudima dobre volje koji su spremni da podrže akciju izgradnje kuće za ovog skromnog, talentovanog mladića koji će, bez ikakve sumnje, i u budućnosti ostvarivati sjajne rezultate.

http://www.youtube.com/watch?v=c57Ht_EoTSs&noredirect=1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO