Top gedžeti koji stižu u 2014. godini

Protekla godina ostaće upamćena po 4K televizorima, prvom zakrivljenom telefonu i pametnim satovima, ali već sledeće nam stižu novi uređaji sa boljim rešenjima i jačim perfomansama. Već u januaru ćemo videti savitljive televizore i najbolji fitnes senzor.

1064670-16

Scanadu Scout
Fitnes – Očekuje se da ovaj mali uređaj drastično promeni način vežbanja, održavanja forme, ali i praćenje vitalnih funkcija. On jednostavnim naslanjanjem na slepoočnicu može da očita puls, temperaturu, nivo kiseonika i električne impulse u telu.
Vreme: februar.

1064675-17

Savitljivi televizori
Dosad smo videli televizore sa zakrivljenim ekranom, a na CES-u će se navodno pojaviti televizori čiji će displeji imati mogućnost savijanja. Sve oči su uprte u kompanije Samsung i LG koje spremaju takve modele.
Vreme: januar.

1064684-18

iWatch
Pametni satovi su uređaji koji su naprasno postali popularni, stoga se očekuje da Epl uskoči na taj voz i predstavi svoj model u toku naredne godine. Iako nema zvanične potvrde, Epl će svoj uređaj opremiti slično poput slabije verzije Ajfona.
Vreme: prva polovina 2014.

1064693-19

Meta Spejs naočare
Videli smo da Gugl već počinje sa spremanjem nove generacije naočara, ali ono što nas mnogo više zanima su Meta naočare. Ukoliko ste gledali Ajron mena, biće vam jasno kako one funkcionišu. Korisnik koji ih stavi vidi 3D objekte ispred sebe i može njima da upravlja dodirom.
Vreme: prvi kvartal 2014.

1064702-20

Stelt Remote
Dosad je skoro svako u rukama držao univerzalni daljinski i ako se može reći, ovo će biti najuniverzalniji daljinski upravljač na svetu. Naime, on će imati mogućnost da automatski prepozna uređaj kojim treba da upravlja. Korisnik će jednostavno samo da uperi daljinski u televizor i za nekoliko sekundi može da ga koristi.
Vreme: januar

1064711-21

3D štampanje
Tehnologija koja će doživeti najveći procvat naredne godine je 3D štampanje. Naime, korisnici će imati mogućnost da kupe jeftine štampače i faksove, te da ih koriste u svom domu. Čak i materijal za izradu će biti veoma jeftin i dostupan.
Vreme: prva polovina 2014

sandzakhaber / izvor: 24sata.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO