Tek mu je 15 godina a već je preduzetnik, investitor, izvršni direktor i milioner !

99

Američki tinejdžer s 13 je godina osnovao kompaniju koja nakon dvije godine vrijedi 3,5 miliona dolara, a ima i velike planove za budućnost.

Jaylen Bledsoe američki je preduzetnik, investitor i IT konsultant koji je prije manje od dvije godine pokrenuo kompaniju Bledsoe Technologies za web i grafički dizajn i IT konsalting, pa je njena vrijednost danas narasla na 3,5 miliona dolara, a broj radnika koji rade ili sarađuju s njegovom kompanijom narastao je sa samo dva na čak 150.

100

Njegova priča se vjerovatno ne bi previše razlikovala od ostalih uspješnih američkih preduzetnika da Bledsoe nije 15-godišnji srednjoškolac koji je u preduzetničke godine ušao sa samo 13 godina, a njegova kompanija danas sarađuje s divovima poput Microsofta i Lenova, prenosi Dnevnik.hr.

Na Huffington Postu kažu da je, osim kao preduzetnik čija kompanija danas vrijedi nekoliko miliona dolara, Bledsoe aktivan i u raznim školskim organizacijama te je predsjednik školskog vijeća i izvršni tehnički direktor St. Louis Volunteena, programa koji podstiče tinejdžere na volontiranje.

98

‘Preuzmite rizik‘, jedan je od savjeta koji je on slijedio tokom svoje preduzetničke karijere te svim ostalim početnicima u preduzetništvu, pogotovo tinejdžerima, savjetuje isto. Kaže da, kada ste maloljetnik, ništa vas ne može obeshrabriti te nakon neuspjeha uvijek možete ponovno ‘stati na noge’ i krenuti naprijed.

Što se budućnosti tiče, Jaylen Bledsoe nakon završetka srednje škole planira ići na Harvard, a trenutno ima i velike planove za Bledsoe Technologies. Tako trenutno sarađuje s nekoliko hotela s kojima radi na ‘check in mobile’ projektu koji bi trebao omogućiti prijavu u hotele direktno s pametnih telefona te bi, umjesto klasičnih hotelskih ključeva, odnosno kartica, gosti u sobe ulazili koristeći svoje mobilne uređaje.

S obzirom na znanje i ambicije ovog mladića, vjerovatno ćemo o njemu i njegovim projektima još puno toga čitati tokom sljedećih godina.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO