Tadić: Nisam primio novac od Subotića

359385_tadic01rasfoto-ognjen-radosevic_ff

Bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić negirao je danas, “pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću”, da je ikada primio bilo kakav novac od Stanka Subotića, kao i da je taj biznismen na bilo koji način finansirao DS od vremena kada je on stupio na njeno čelo.

“Nikada ni ja, niti bilo ko od mojih saradnika nije vršio politički pritisak na njega, a njegove navode o montiranju sudskog procesa je besmisleno i da komentarišem”, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On ističe da se u toku svoja dva mandata na mestu predsednika Srbije nikada nije bavio montiranjem sudskih procesa, a to se svakako odnosi i na proces protiv Subotića.

Tadić ukazuje da Subotić pred sudom i danas, kao i u više navrata ranije, govori o finansijskim projektima, vezama i obavezama koje je imao sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i njegovom porodicom.

Tadić naglašava da, pored toga što smatra apsolutno nemoralnim pozivati se u tom kontekstu danas na Đinđića, on u svakom slučaju sa time nema apsolutno nikakve veze.

“Spreman sam da transparentno argumentujem svoju izjavu, a to ću svakako i detaljno uraditi i pred javnošću i pred sudom, ukoliko budem pozvan da svedočim”, poručio je on.

Prema rečima Tadića, Subotić je u vreme njegovog predsedničkog mandata bio ravnopravno kao i svaki drugi građanin tretiran pred zakonom, i niti je finasirao DS, niti mu je dozvoljeno da kupuje svoju slobodu.

“Očigledno je da on to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu”, ocenio je Tadić.

Tom logikom značilo bi da oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom, nego i sa zdravim razumom, zaključio je bivši predsednik Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO