Stijović: Ćuruviju ubila DB

233233_curuvija-foto-nebojsa-raus_f

Novinara Slavka Ćuruviju ubila je Služba državne bezbednosti (DB) i sva imena se do detalja znaju, mnogo puta su izrečena i zna ih i tužilaštvo, izjavio je nekadašnji pomoćnik načelnika beogradskog centra DB Zoran Stijović.

– Znam ko je organizator ubistva i to zna i javnost… U pravu je Drašković (lider SPO Vuk Drašković) koji kaže da (specijalni tužilac) Miljko Radisavljević sve zna,
kako i na koji način je rađena operacija, od pripreme, praćenja, do likvidacije – istakao je Stijović u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

On je objasnio da “pola ljudi iz DB koji su o tome dali izjave u internoj istrazi nije moglo da izdrži psihološki pritisak” i da je istina sve što Drašković govori o ubistvu Ćuruvije, “uz neke finese, to je to”. Na konstataciju novinara da Drašković kaže da je organizator tadašnji načelnik DB Radomir Marković, Stijović je odgovorio:

– Ja vam to direktno neću reći, samo kažem da sve što Drašković navodi o tom slučaju je baš tako – rekao je Stijović.

Prema oceni Stijovića, medijski napisi o pretnji Markovića da će objaviti sadržaj nestalih dosijea DB liče na manipulacije i još jednu upotrebu bivšeg načelnika DB u proizvodnji novog političkog sukoba, “ovog puta na relaciji (Aleksandar) Vučić – (Tomislav) Nikolić”.

– Ne verujem da je on u situaciji da preti i ucenjuje. On je ucenjivao dok nije dospeo u zatvor – objasnio je Stijović.

On je dodao da, ipak, ne bi potcenjivao saznanja koja o nestalim diskovima na kojima su dosijea političara poseduje Marković, bez obzira na to što je tako dugo u zatvoru, “upravo zato što stvari oko nestalog diska i iznošenja saradničke mreže nisu do kraja razjašnjene”.

sandžakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO