Štete nastale usled poplava znatne

krizni_stab_06.06.2013

Stručne komisije su nakon obilaska terena i sagledavanja kompletne situacije ustanovile da je poplava sredinom marta na teritoriji Novog Pazara oštetila 88 putnih pravaca, a da procenjena šteta iznosi 56 miliona dinara, saopšteno je na redovonoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije , grada Novog Pazara.

Tokom martovskog izlivanja reka naneta i šteta od 650 hiljada dinara na poljoprivrednom zemljištu nizvodno od grada.

Komisije I dalje rade na proceni štete nastale od poplave 22. maja ove godine, koja je oštetila 35 putnih pravaca i 10 objekata i porodičnih kuća.

Član ovog štaba Nihad Hasanović rekao je da su po novom zakonu i funkcionisanju JVP „Srbijavode“ prioriteti sledeće reke Raška, Jošanica i Ljudska.

„Za štetu koju naprave ove tri reke odgovorni su ljudi iz Srbijavoda, tako da smo izveštaj komisija prosledili njima. Gradonačelnik nas je na sednici informisao o detaljima nedavnog sastanka sa čelnicima Srbijavoda, gde nam je obećano 25 miliona dinara, koje će do kraja godine biti date za sanaciju makar ukoričenog i regulisanog dela reke Raške“, rekao je Hasanović.

On dodaje da su se u preduzeću „Srbijavode“ uverili da je poslednja manja poplava nanela veću štetu od one sredinom marta.

Hasanović dodaje da je štab dao ingerencije Direkciji za izgradnju grada da, po završetku angažovanja na deponiji Golo brdo, sanira oštećenja od polava.

Zžbog vegetacije, veruju u štabu u junu neće biti poplava, odnosno drastičnog izlivanja reka, bez obzira što meteorolozi najavljuju učestale padavine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO