Stefanović: Rušenje Đilasa je Dačićevo maslo, ali je i početak Vučićevog kraja

Šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije Borisalv Stefanović izjavio je za Nedeljnik da je smena Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda potpuno nelegitimna i nemoralna, i “pokazuje želju ove vlasti da sve stavi pod jedan šinjel”.

Borko Stefanovic

Stefanović je naglasio da DS očekuje da posle završene misije da sruše Đilasa, SNS najkasnije u martu raspiše izbore u Beogradu po starom zakonu istovremeno s vanrednim parlamentarnim izborima.

“Jedna partija hoće da upodobi vlast od mesne zajednice do predsednika Srbije, što samo dokazuje našu tezu da država klizi u autokratski režim i diktaturu. Smenom Đilasa ignoriše se ogromna podrška koju ima od građana Beograda. Potpuno je neobjašnjivo da se ruši čovek koji je dobio najviše glasova na izborima i koji je iza sebe ostavio konkretne rezultate”, konstatovao je Stefanović.

Upitan ko je srušio Đilasa – Ivica Dačić ili Aleksandar Vučić, Stefanović kaže: “To je pre svega bilo Dačićevo maslo, ali je Vučić to oberučke prihvatio želeći da nahrani svoje kadrove koje nije uspeo da nagradi u republičkoj vlasti. Dačić je bio organizator, a Vučić realizator”.

Komentarišući da li će DS ovu smenu iskoristiti za neki novi početak, pošto su Đilasu spočitavali da nema pun opozicioni kapacitet sve dok je na čelu Beograda, Stefanović je poručio da sada ta linija između demokrata i SNS biti mnogo jasnije povučena.
“Pošto je Đilas prodao firmu i na ovako nemoralan način smenjen, naprednjaci su sebi napravili medveđu uslugu. Dan rušenja Đilasa može se označiti kao početak ravnodnevice, i od tog momenta svaki dan za SNS u političkom smislu biće sve kraći”, ocenio je Stefanović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO