Stefanović: Ima prostora za napredak

604

Trener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je danas da je zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda, ali da u njegovoj ekipi postoji još dosta prostora za napredak.

“Cela ekipa je na okupu, nemamo problema sa povredama i to je veoma bitno u ovom periodu. Dosta je novih igrača, atmosfera je dobra, a trudimo se da ispravimo neke loše navike. Pokušaćemo da budemo što bolji na početku prvenstva, ali i da napredujemo tokom sezone”, rekao je Stefanović.

Novopazarci su prošlog vikenda u Brčkom ostvarili dve maksimalne pobede protiv Mladosti, koja je zvanični šampion Bosne i Hercegovine.

“Naša liga je mnogo jača. Žao mi je što Mladost, koja nas je sjajno dočekala, nije bila u igračkom elementu. Šansu su dobili i neki mlađi, koji su je delimično iskoristili. Očekuju nas još dve utakmice na turniru u Kragujevcu, tu ćemo otkloniti neke nedoumice”, naveo je Stefanović.

Kapiten Novog Pazara Hamza Zatrić izjavio je da je taj tim sastavljen od dovoljno ambicionih i vrednih odbojkaša.

“Mislim da je napravljen dobar plan rada. Tokom dva meseca kvalitetno smo se fizički spremili, a sada smo u ciklusu prijateljskih utakmica. Zadovoljan sam sobom i saigračima, imamo pozitivan ambijent i svi su voljni da daju maksimum na treninzima”, kazao je Zatrić.

On je dodao da ove sezone očekuje još bolje igre i rezultate Novopazaraca.

“I van treninga besprekorno funkcionišemo, što može da bude velika prednost u odnosu na prošlo prvenstvo. Doveli smo i prava pojačanja, pre svega mislim na povratak Irfana Hamzagića”, ocenio je Zatrić.

Novi Pazar će 8. i 9. oktobra nastupiti na Memorijalnom turniru Aleksandar Gigović u Kragujevcu, gde će u polufinalu odmeriti snage sa slovačkim Spartakom iz Komarna, a drugi finalista biće pobednik duela između domaćina Radničkog i kraljevačke Ribnice.

Odbojkaška Super liga startovaće 14. oktobra, a Pazar će u prvom kolu dočekati ekipu Ribnice.

izvor: rtvnp.rs