Stanojević novi selektor Srbije?

Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević najverovatnije će biti novi selektor Srbije, prenosi “Sportski žurnal”.
Doskorašnji trener kineskog Peking Guana je prvi izbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a kako prenosi beogradski list samo neplanirane okolnosti mogle bi da ga udalje sa mesta selektora nacionalnog tima.

“Nisam jedini kandidat za selektora, mnogo se trenera pominje u toj ulozi. Očekujem da se za petnaestak dana dogovorim sa bivšim klubom”, nije želeo Stanojević da priča mnogo o selektorskoj poziciji.

Uz Stanojevića je navodno jedno vreme kandidat za mesto selektora bio Dragan Stojković Piksi, ali je favorit ipak nekadašnji trener Partizana.

Stanojević je već bio selektor, ali omladinske selekcije, dok je u “A” timu bio pomoćnih Miroslavu Đukiću tokom 2008. godine. Kao igrač je bio član Obilića, OFK Beograda, Atletiko Madrida, Maljorke, Partizana i Videotona.

Najveće trenerske uspehe 39-godišnji Stanojević je ostvario sa klubom iz Humske, sa kojim je dva puta bio šampion Srbije i 2011. osvojio Kup, a 2010. godine se plasirao i u Ligu šampiona.

Ako bude imenovan za selektora Srbije, Stanojević će debi imati 26. maja protiv reprezentacije Bolovije.

Stanojević bi bio sedmi selektor samostalne Srbije. Pre njega “Bele orlove” su vodili Havijer Klemente (učinak: 7-7-2), Miroslav Đukić (0-2-3), Radomir Antić (17-3-8), Vladimir Petrović Pižon (17-3-8), Radovan Ćurčić (v.d. 2-1-2) i Siniša Mihajlović (7-4-8).

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je navodno prethodnih dana nekoliko puta razgovarao sa Sinišom Mihajlovićem o njegovom povratku na mesto selektora, ali je istakao da su šanse za tom male jer Mihajlović navodno nije spreman na smanjenje plate, piše Žurnal.

sandzakhaber / izvor: Žurnal

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO