STANARIMA ZGRADA POSKUPELA ZAJEDNIČKA POTROŠNJA! Red u ED Novi Pazar za raznorazne reklamacije!

Novi Pazar – Svaki stan u stambenim zgradama, osim električne energije koju potroši koristeći električne uređaje u stanu, plaća i električnu energiju potrebnu za osvetljenje ulaza, tzv. “ZAJEDNIČKA POTROŠNJA”…

Naime, stanari stambene zgrade u centru Novog Pazara su do računa za januar mjesec 2017. godine, na ime zajedničke potrošnje izdvajali po 54 dinara mjesečno u prethodnim godinama.
Pomenuti ulaz stambene zgrade ima tri sprata i devet stanova, sa ukupno pet sijalica na cijelom stepeništu.
Da li slučajno ili ne, za mjesec Januar zaduženje za zajedničku potrošnju iznosi cijelih 933,46 dinara po stanu, što za pomenuti ulaz od devet stanova iznosi blizu 9000 dinara.
“Možda su u pitanju teledirigovane sijalice sa senzorima koji reaguju na približavanje izbora i na prazan budžet Elektrodistribucije, pa automatski povećavaju svoju snagu sa prosečnih 60W na 0,5 KW” rekao nam je jedan zabrinuti građanin.
Prenosimo i neka pisma koja smo primili ovih nekoliko dana:
M.DŽ. koji živi u zgradi na Autobuskoj stanici:

”Meni je račun za januar 40.000, iako nisam radio pola mjeseca. Za reklamacije imam rok od 8 dana. Ispred kancelarije za reklamacije je svakodnevni haos. Danas je red bio do trotoara od ulice, a ta kancelarija radi do 13h (“automatski im se zakljucava sistem u 13h i ne može duže da se radi”). Gradjani jadni, utuceni i pokradeni. Ko ode u prostorije firme (kod Carine), vraćaju ga opet kod pijace, u kancelariju br.3. Ko je ovd lud?? Ovo je kradja neviđena. Za februar mi je za pola mjeseca došlo oko 800 kw, a januar 2800kw, iako nisam radio pola mjeseca”.
Pismo H.M. iz zgrade preko puta Gradske Apoteke:

”Treba da se svi zapitaju što je toliki narod svakodnevno ispred kancelarije za reklamacije. Nisu valjda svi poblesavili, pa da se žale? Neki problem postoji ,a ovi se prave ludi. Piše im obaveštenje na vratima firme kod Carine, da je sve redu i da nisu otrkrili nikakve greške? Neverovatno. Danima ja reklamiram ovaj pokušaj krađe. Neuspevam.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO