Stadion u Novom Pazaru menja ime?

Ovih dana mediji uveliko pišu o promeni naziva stadiona u Novom Pazar.

Trenutno Gradski stadion. A u budućnosti možda stadion „Abdulah Gegić“. Grupa uglednih Novopazaraca pokrenula je inicijativu da stadion u tom gradu ponese ime proslavljenog trenera Partizana, koji je 1966. godine odveo crno-bele do finala Kupa evropskih šampiona, u kome je poražen od Real Madrida.
Ta ideja „rodila“ se među intelektualncima i velikim ljubiteljima fudbala u gradu na Jošanici, od kojih su neki i bili aktivno angažovani u rukovođenju klubom.

Jedan od njih, poznati lekar dr Sead Malićević, bezmalo deceniju angažovan u stručnom štabu Partizana, kasnije i predsednik Novog Pazara, obelodanio je želju da se stadion kapaciteta 13.000 mesta uskoro nazove po legendarnom Gegiću.

„I dok sam bio u klubu pričalo se o tome, međutim, uvek je nešto drugo bilo preče. U međuvremenu sam razgovarao i sa bivšim generalnim sekretarom Redžepom Koraćem, te piscem Sinanom Gudževićem, osvedočenim ljubiteljima fudbala i Pazara, saglasili smo se da se ideja sama po sebi nameće. Kao zaslužni građanin Novog Pazara Abdulah Gegić je zaslužio da se stadion nazove po njemu, jer ovako, kao gradski, praktično nema ime“, objasnio je u izjavi za MOZZART Sport Sead Malićević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO