SPORTSKA KOLUMNA FK NOVI PAZAR “NOVA BRUKA, STARO PAKOVANJE”

Nije nikakva vest da je Pazar izgubio još jednu prvenstvenu utakmicu. Ovoga puta, bolji je bio Voždovac(2:0). Bez obzira što je Pazar primio golove u poslednjih 10 minuta utakmica, on je bio u skroz podredjenom polažaju u odnosu, na takodje, lošu ekipu Voždovca. Ali koliko god da je protivnik lošeg kvaliteta, tesko da može biti lošiji od sadašnjeg sastava Plavih. Ovo je ubedljivo najgora ekipa u Super ligi i ubedljivo najslabiji tim Pazara od kada se takmiči u najvišem rangu.

Na utakmici sa Voždovcem, Pazar je imao jedan ozbiljniji šut pored gola, jednu šansu Micevskog posle greške domaćeg tima i to je sve sto su Pazarci uradili tokom 90 min. Nijedan igrač, izuzev eventualno golmana, ne bi mogao da dobije veću ocenu od loše petice. Uključujujći i trenera, koji ni sam ne zna u kojoj je formaciji igrao. Kao kad se deca iz osnovne škole podele da igraju na dva gola, na Vojničkim livadama. Na stranu što tim nema kvalitet, još više zabrinjava što su igrači nedovoljno fizički spremni, što ne mogu da igraju u dva pravca, što stoje daleko od protivničkih igrača i što gube i u svakoj skok igri. Jedan poznati fudbalski trener, koji je gledao utakmicu Voždovac-Pazar, sa podsmehom je prokomentarisao igrače Plavih: “ili se u Pazaru dobro jede ili loše trenira, jer najmanje pet igrača ima višak kilograma”.

Zato Pazar danas moze da igra sa Bačkim Jarkom i s nikim više. U nastavku prvenstva će samo služiti kao sparing partner drugim superligaškim klubovima. Dok je Rasim Ljajić bio u klubu, on je pokrivao i kompenzirao sve slabosti FK Novi Pazar. Sada, kad je digao ruke od fudbala, isplivale su sve slabosti, Pazar nema organizaciju, igrace, trenera. Nema bukvalno ništa. U prelaznom roku su dovodjeni, poluigrači, bivsi igrači i igrači u pokušaju. Takvi su i rezultati. Pazaru treba hitan hiruški rez. Predsednik Mehmedović, treba pod hitno da se zahvali mnogima u klubu, od trenera, preko igrača do članova Uprave i administracije. Oni nisu jednostavno dorasli superligaškom takmičenju. Vremena za čekanje više nema.

V.T

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO