Šok na Olimpiku ! Sasuolo golom u 94. minutu utakmice uzeo bod Romi !

107

Činilo se da će roma lako na kraj izaći sa Sasuolom koji je 17 . na tabeli, ali na terenu nije bilo tako. Sasuolo je organizovanom igrom i bravurama golmana Pegolja odigrao 1:1 sa liderom šampionata .

Od samog starta se videlo da je Roma apsolutni favorit i da će svim silama krenuti na gol protivnika. Tako je i bilo. Poveli su Rimljani u 19. minutu autogolom Longia, koji je nesrećno loptu prosledio u svoju mrežu nakon što se ona odbila od golmana Pegolja. Nastavila je Roma sa napadima, ali su se vešto branili gosti i u par navrata odigrali jako dobre kontra napade preko Flora Floresa, ali je svaki put na visini zadatka bio De Sanktis. Rezultatom 1:0 se otišlo na pauzu.

U drugom poluvremenu ista slika. Roma je napadala, Sasuolo se branio i pokušavao iz kontri da uradi nešto više. Adem Ljajić i Miralem Pjanić su nekoliko puta imali izgledne prilike za gol, ali je sjajni Pegoljo svaki put izašao kao pobednik u tim duelima. Vredi pomenuti da je Ljajić posle jednog sjajnog prodora pao u šesnaestercu posle blagog kontakta sa odbrambenim igračem gostiju, ali sudija je samo odmahnuo rukom. Tada je oprostio Ljajiću za simuliranje i nije mu dao žuti karton. Imao je Ljajić još jednu priliku da ugrozi gol Sasuola, ali sada kada je bilo guranja i kada je sudija mogao svirati penal za Romu, misleći da simulira samo je bez ikakvog razmišljanja dao žuti karton napadaču Rome. Nakon toga je Ljajić imao još dva “slikanja” sa protivničkim golmanom, ali mu je Pegoljo oba puta odbranio. Vidno iznerviran Ljajić je nakon tih promašaja šutirao reklame iza protivničkog gola.

I onda kada su svi mislili da je gotovo, hladan tuš na Olimpiku ! Posle začudjujuće loše intervencije odbrane Rome u svom šesnaestercu, na loptu je naleteo sjajni Berardi i poravnao rezultat na 1:1. Nije nakon toga više bilo vremena ni da se izvede udarac sa centra a ne za šta više.

106

Tako su rimljani drugim kiksom u poslednja dva kola dali šansu Juventusu i Napoliu da se približe na samo bod zaostatka za njima.

Jedna od te dve ekipe će već večeras imati šansu da se primakne Rimljanima na bod. Podsetimo, od 20:45 na “Juventus Areni” se igra derbi kola, Juventus – Napoli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO