Skupština – najava rekonstrukcije javnih preduzeća – dr Ervin Ćorović novi upravnik Doma Zdravlja u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović najavio je na današnjoj sednici Skupštine grada obimnu rekonstrukciju u organima lokalne samouprave i javnim preduzećima, i tako opoziciji odgovorio na brojne komentare da je stanje u gradu veoma teško  

skupstina_25.03.2013

Gradonačelnik je voljom skupštinske većine dobio i zeleno svetlo za obavljanje još jedne javne funkcije, pošto je predložen za člana Regionalnog razvojnog saveta.

Kometarišući najavljene promene, šef odborničke grupe Za evropski Novi Pazar Muamer Bačevac rekao je da su promene u vlasti i javnim preduzećima već počele.

“Sandžačka demokratska partija će temeljno analizirati rad svih svojih funkcionera, direktora i ostalih struktura. Probaćemo da izvršimo nužne promene koje će, nadam se, dovesti do boljeg funkcionisanja grada”, izjavio je Bačevac.

Odbornik opozicione Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka Fuad Baćićanin izrazio je sumnju u najavljene promene.

Odbornici SDA nakon pauze nisu se vratili u skupštinske klupe.

Na sednici lokalnog parlamenta razrešen je dužnosti dosadašnji V.D. direktora Doma zdravlja Alan Kurpejović i na njegovo mesto postavljen je radiolog Ervin Ćorović.

Skupština je donela odluku o oslobađanju fabrike nameštaja Tahirović od plaćanja poreza u ovoj godini, a tu tačku dnevnog reda podržali su i odbornici opozicije.

Takođe, usvojen je i izveštaj Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, na osnovu kojeg su poništeni konkursi za izbor novih direktora.

U izveštaju se navodi da su konkursi za četiri preduzeća poništeni zbog nepotpunih dokumentacija, kandidat za direktora Direkcije za izgradnju se nije pojavio na zakazani intervju, dok se na konkurs za direktora Gradske  Toplane niko nije prijavio.

Skupština je donela i odluke o raspisivanju novih konkursa.

Odbornici su usvojili i izveštaj privatne revizorske kuće o finansijskom položaju Novog Pazara na dan 31. 12. 2013. godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO