Skoro 50% građana Novog Pazara ne plaća iznošenje smeća!

Novi Pazar – O čuvanju sredine i održavanju grada čistim, brine Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“.

Kako bi ono funkcionisalo potrebno je da građani na vreme izmire svoje obaveze. Prema rečima direktora ovog preduzeća Hivza Škrijelja, u poslednja tri meseca blizu 43 odsto građana ne plaća smeće, što direktno utiče na rad preduzeća, rekao je on. Kako ističe, u aprilu je povećana naplata ali od strane privrednika i preduzetnika koji za sada održavaju rad Gradske čistoće.

Bez obzira na vremenske prilike, radnici u zelenim odelima su na ulicam Novog Pazara i održavaju grad čistim. Kako bi njihovo preduzeće moglo da posluje građani moraju da plaćaju za usluge koje dobijaju od ovog preduzeća. Upravo smo građane pitali da li redovno izmiruju obaveze prema ovom preduzeću.

Činjenica je da su penzioneri jedini koji na vreme plaćaju račune, ali mnogo je onih koji to ne rade, kažu iz “Gradske Čistoće”.

“Apelujem na građane da redovnije plaćaju svoje obaveze prema Javnom komunalnom preduzeću “Gradska čistoća” jer je evidentno da u poslednja tri meseca blizu 43 odsto stanovništva ne ispunjava plaćanje smeća, tako da oni direktno utiču na normalno funkcionisanje našeg preduzeća”, rekao je direktor JKP “Gradska čistoća” Hivzo Škrijelj.

Škrijelj kaže da će, ukoliko građani za godinu dana ne uplate niti jedan dinar za usluge odnošenja smeća, biti primorani da ih tuže i na taj način dobiju ono što im pripada, jer, kako je rekao, bolje funkcionisanje preduzeća zavisi na prvom mestu od odgovornog odnosa korisnika usluga prema njemu, ističe Škrijelj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO