SJENICA: SJENICA DOBILA OSNOVNI SUD

Predsednik Osnovnog suda u Sjenici Rifat Kurtović smatra da je danas istorijski dan za ovu opštinu, jer je nakon četiri godine počeo ponovo da radi ovaj pravosudni organ.

On je nakon sastanka sa pomoćnikom ministra pravde Danilom Nikolićem i predsednicom Apelacionog suda Dubravkom Damjanović novinarima rekao da se nada da će formiranjem ovog suda u Sjenici biti dostupna pravda u skladu sa ustavom i zakonom.

„Ovim činom je otklonjena istorijska nepravda prema građanima Sjenice. Očekujem logistiku svih organa vlasti, da bi ovom sudu vratili mesto koje je i imao“, rekao je Kurtović.

On se nada da će Osnovni sud u Sjenici biti jedan od uzornih pravosudnih organa na području Republike Srbije.

Državni sekretar Danilo NIkolic kaže da je vraćanje Osnovnog suda u Sjenici bio jedan od prioriteta Ministarstva pravde.

„Nije to bila samo ljubav i odnos prema gorštacima, nego uvažavanje realnosti da je ovo izuzetno prostrana opština, sa teškim klimatskim uslovima i neprohodnim saobraćajnicama i po nekoliko meseci godišnje. Na ovaj način smo omogućili ovim ljudima pristup pravdi i da se bar u nečemu izjednače sa klimatski pitomijim i saobraćajno razvijenijim područjima“, rekao je Nikolić.

On dodaje da ovaj sud još nije u potpunosti kompletiran jer ima samo troje od sedam sudija koliko je po sistematizaciji dobio.

(D.Selmanović)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO