Silno pojačani Novi Pazar: Bićemo konkurentni u svim takmičenjima

1617

Odbojkaši Novog Pazara krenuli su sa pripremama za sezonu u kojoj ih očekuju napori na tri fronta, Prvenstvu i Kupu Srbije, te CEV kupu

U odnosu na prošlu, najuspešniju sezonu u istoriji kluba, „četa iz Pendika” je angažovala četvoricu novih igrača.

Povratnika iz Turske Irfana Hamzagića, doskorašnjeg srednjeg blokera Partizana Dušana Lopara, bivšeg tehničara Budvanske rivijere Luku Šormaza i najboljeg mladog odbojkaša Srbije za 2015. godinu, Marko Radosavljević, koji je došao iz ljiškog Spartaka.

Ekipi su pripojene i mlade snage – Simić, Oković i Prušević. Iz tima koji je prošli šampionat završio na visokom trećem mestu nedostaju devetorica igrača i trener Milan Gršić, koga je na klupi zamenio novi-stari učitelj novopazarskih odbojkaša, Saša Stefanović.

– Radujem se povratku u Novi Pazar. U ovom trenutku imam celinu, koju čine dobri igrači. Sledeći potez je formiranje tima. Cilj je da što spremniji dočekamo početak lige. Sve vreme ćemo raditi u Novom Pazaru, ovde imamo dvoranu, teretanu, kompletan sportski kompleks nam je raspolaganju. Biće potrebno odigrati što više pripremnih utakmica, a i njih ćemo imati, jer očekujem da učestvujemo na svim jačim turnirima u zemlji.

Spisak pojačanja za predstojeću sezonu, dolaskom Radosavljevića, nije zaključen, to potvrđuje i Stefanović:

– Potreban nam je još jedan primač. Kontakti sa slobodnim odbojkašima već su uspostavljeni. Nadam se da ćemo i to mesto popuniti u najskorije moguće vreme – kaže Stefanović.

Do sada odrađenim poslom prezadovoljan je i predsednik novopazarskog superligaša, Ervin Ćorović:

– Pojačali smo se igrački i u delu klupske organizacije. Sve radimo da spremni dočekamo početak sezone, u kojoj nas očekuje mnogo izazova. Finansijski smo stabilan klub, ali ta sredstva moraju da budu srazmerna rezultatima kluba. Iz godine u godinu podižemo lestvicu. Nadam se da je naš kvalitet vidljiv i da će to prepoznati svi oni, koji su u mogućnosti da nam pomognu. I ove godine bićemo jedini novopazarski klub na evropskoj sceni, predstavljaćemo Srbiju u drugom kolu CEV kupa. Zato nam je potrebno da ojačamo pul finansijera. Tim konkurentan za sva takmičenja ćemo imati. Tu je i novi-stari trener, koji se dokazao radom u najvišem rangu. Dakle, skoro svi preduslovi za iskorak na stepenicu više postoje – ubeđen je Ćorović.

izvor: Zurnal