Seks-skandal Dačića i kosovske ministarke!

Ivici Dačići Priština je zabranila ulazak na Kosovo zbog komplimenata njihovoj ministarki Vljori Čitaku?

Untitled-1

Da nije uvek sve čista politika svedoči i epizoda koja se odigrala tokom jednog od nedavnih sastanaka u Briselu, a koji su prištinske vlasti shvatile kao uvredu. Naime, ministarka za evrointegracije kosovske vlade Vljora Čitaku zamerila je srpskom premijeru što ju je nazvao lepoticom.

Kako bi se odnosi tokom pregovora između dve delegacije relaksirali, srpski premijer često je pravio šale ili “peckao” nekoga od članova prištinske delegacije. Kada se u pregovore uključila i ministarka Čitaku, Dačić nije odoleo a da ne prokomentariše njenu evidentnu lepotu.

“U prvi mah, Čitaku nisu smetali komplimenti srpskog prmeijera, koji su, moram da kažem, bili korektni i na mestu”, navodi sagovornik. On kaže da je priču “podgrejao” Joniz Musliju, kome je zamsetalo jedno što se Dačić na jednom od sastanaka obratio rečima “A gde je vaša lepotica”, misleći na kosovsku ministarku.

“Niko od nas u tome nije video ništa loše, ali je Joniz Musliju, koji je bio na tom sastanku, pobesneo. Bukvalno se ostrvio na Dačića rečima: “Ko si ti?”Šta si ti? Ministar unutrašnjih poslova i premijer ili donžuan? Na Kosovu ima dosta Albanaca donžuana , ne trebaš joj ti”. To je bila veoma neprijatna epizoda, a gospodin Dač8ić je preko tih njegovoh reči prešao sa smeškom.

Musliju je čak telefonirao Čitaku i Tačiju.

“Šta im je tačno rekao , ne znam, ali gospođa Čitaku od tada izbegava susrete sa srpskim premijerom. Nije me iznenadila ni zabrana Dačiću da poseti Kosovo, koja je usledila iz Prištine, a lično znam da je na hnjoj insistirala upravo Vljora Čitaku, priča sagovornik.

Da je Čitaku lično umešala prste u zabranu Dačiću da poseti Kosovo može se naslutiti i iz njenog tvita. Samo nekoliko sati pošto je zvanično usledila zabgrana, ona se na Tviteru oglasila porukom:

“Došlo je do zabrane. Nema zabrane za dolazak srpskih zvaničnika na Kosovo. Samo smo rekli NE Dačiću.To je sve”, napisala je ona.

Ministarku Čitaku pamtimo i zbog ranijeg prepucavanja na Tviteru sa Vukom Jeremićem, kada je ona pisala na engleskom, a on na srpskom. Varnice su izbile kada je Jeremić stavio smajli, na šta je odgovorila:

“Pa naravno, tipični balkanski mačo, odmah napada po rodnoj osnovi.”

Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO