Saudijski princ za pet dana zaradio 600 miliona dolara!

37

SAUDIJSKA ARABIJA – Nakon što je na berzi počelo trgovanje deonicama Twittera, kako je saopšteno, biznismen iz Saudijske Arabije princ El-Velid Bin Talal ostvario je dobit od skoro 600 miliona dolara.

U saopštenju Kingdom Holdinga čiji je vlasnik saudijski princ Talal, koji se inače nalazi pri vrhu lestvice najbogatijih biznismena u regionu, ističe se da je vrednost investicije koju su uložili u Twitter na prvi dan trgovanja povećala za 200 posto.

Navodi se da su princ Elvelid i Kingdom Holding 2011. godine investirali 300 miliona dolara u društvenu mrežu Twitter i da je, kada se u obzir uzme tadašnja vrednost i porast od 200 posto, ukupna vrednost investicije dostigla 900 miliona dolara.

Princ milijarder takođe poseduje deonice različitih medijskih kuća, poput 21st Century Fox-a i Rotana-e.

Deonica Twittera na berzi u New Yorku dostigla je vrednost od 45 dolara i i u jednom trenutku čak je i premašila 50 dolara.

Deonice ove društvene mreže su prvog dana trgovanja završile su na 44.90 dolara.

Saudijski princ Talal i njegova kompanija Kingdom Holding Company (KHC) uložili su 300 milijona dolara u društvenu mrežu Twitte 2011. godine, nakon višemesečnih pregovora i dubinskog snimanja. Iz KHC-a tada su poručili kako veruju da će društvene mreže iz temelja promeniti izgled medijske industrije u nadolazećim godinama te da će Twitter profitirati na tom trendu.

Princ Talal već ima udele u američkim kompanijama kao što su Apple i Citigroup.

SandzakHaber.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO