Sandžak – Izbori u Petnjici – Dps-15 – Sdp-11 – Bošnjačka 4 mandata!

Sandžak – Petnjica –Novi Pazar -U Petnjici iu sedam sati su otvorena biračka mjesta za lokalne izbore, a moći će da glasa do 20 sati.

petnjica

Naime, nosilac liste DPS-a u Petnjici Samir Agović rekao je za RTCG da je DPS osvojio sigurnih 15 mandata. SDP je osvojio 11, Bošnjačka stranka (BS) četiri, a SNP 1 mandat.
Bojan Zeković iz SDP-a kazao je da su u Mojkovcu “uzeli” jedan mandat. U Petnjici su, kako je rekao, osvojili 11 madata, odnosno oko 35 odsto glasova.

Petnjičani pravo glasa mogu iskoristiti na 17 biračkih mjesta. Predsjednik OIK-a u toj opštini, Veselin Došljak, kazao je da je u prvih sedam sati na nivou cijele opštine glasalo 36,7 odsto upisanih birača.

Petnjičani pravo glasa mogu iskoristiti na 17 biračkih mjesta. Predsjednik OIK-a u toj opštini, Veselin Došljak, kazao je da je do 19 sati na nivou cijele opštine glasalo 49,4 odsto upisanih birača.

15:33 – “Do sada je u Petnjici zabilježena samo jedna nepravilnost. Na biračkom mjestu broj 11, Trpezi, jedna osoba glasala je javno, a birački odbor postupio je u skladu sa Zakonom o radu biračkih odbora, te je taj glasački listić proglašen nevažećim”, kazao je Došljak.

U Petnjici će učestvovati liste DPS, SDP, Bošnjačke stranke, SNP, Pozitivne Crne Gore, LP i Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde.

Opštinska izborna komisija (OIK) Berana koja je zadužena za izbore u Petnjici završila je obaveze i sve je spremno za izbore, na kojima pravo glasa ima ukupno 6.331 birač.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO