Samsungovu brzu microSD karticu ne podržava nijedan uređaj

1374

Neverovatno je koliko memorije danas može da “stane” u microSD memorijsku karticu veličine nokta, a kompanija Samsung postavlja nove standarde.

Prošle godine je kompanija SanDisk “strpala” 200 GB memorije u microSD karticu, a sada je kompanija Samsung otišla korak dalje i predstavila sopstvenu microSD karticu od 256 GB, koja je najbrža na svetu.

Samsungova nova UFS (Universal Flash Storage) microSD kartica je dostupna u verzijama sa 32, 64, 128 i 256 GB memorije.

Dizajnirana za 3D igre i filmove visoke rezolucije, brzina čitanja podataka iznosi 530 MB/s, što je pet puta brže od većine danas dostupnih microSD kartica. Takođe, brzina pisanja podataka na karticu iznosi 170 MB/s.

Poređenja radi, SanDiskova “najbrža microSD kartica od 256 GB” stara samo nekoliko dana ima brzinu čitanja podataka od 100 MB/s, dok brzina pisanja podataka iznosi 90 MB/s.

Koliko je Samsungova kartica impresivna najbolje pokazuje podatak da je za čuvanje 24 JPEG fotografije s veličinom fajla od 1,1 MB potrebno samo sedam sekundi, dok su u slučaju SanDiskove UHS-1 microSD kartice potrebne 32 sekunde.

Ovo su sjajne esti, ali danas ne postoji nijedan uređaj koji podržava tako brze microSD kartice. Samsung još uvek nije objavio koliko će kartice da koštaju.

izvor: B92