Samsung Galaxy S8 će podržavati Bluetooth 5.0?

515

Pre oko nedelju dana je objavljeno da je Bluetooth 5.0 standard sada dostupan proizvođačima, koji ga mogu implementirati u svoje uređaje. Verzija 5.0 predstavlja najnoviji proboj u Bluetooth protokolu, a ukoliko je verovati glasinama, Samsung bi mogao biti prva kompanija koja će iskoristiti prednosti koje Bluetooth 5.0 donosi.

Prema navodima sajta SamMobile, Samsung bi mogao biti prvi proizvođač koji će implementirati Bluetooth 5.0 tehnologiju u svoje proizvode, počevši od Galaxy S8 telefona. Galaxy S8 je kompanijin naredni premijum model, planiran za 2017. godinu. Samsungu je svakako za narednu godinu potreban premijum telefon sa izuzetnim karakteristikama, kako bi nadoknadio štetu izazvanu neuspelom objavom Galaxy Note7 modela.

Ono što za sada znamo u vezi sa Bluetooth 5.0 protokolom jeste da ima veći raspon pokrivenosti i da je brži od prethodnika. Sugeriše se da ima četiri puta veći raspon, dva puta veću brzinu i osam puta veći kapacitet prenosa poruka.

Za sada ove glasine treba uzeti sa rezervom, ali ukoliko se Sasmung odluči na Bluetooth 5.0 implementaciju, ovo će svakako biti jedna od prednosti dolazećeg telefona u odnosu na konkurenciju.

Izvor: Ubergizmo