Samsung Galaxy Note 7: Skener oka će biti gotovo neupotrebljiv?

1376

Internetom već duže vreme kruže glasine da bi dolazeći smartfon Galaxy Note 7 kompanije Samsung mogao da ima skener rožnjače oka, a nedavno su procurele fotografije koje ukazuju na to zbog čega bi ova funkcija mogla da bude neefikasna.

Sudeći prema Samsungovim upozorenjima, korisnici će morati da drže uređaj na 25 do 35 centimetara udaljenosti od svog lica , sa ekranom okrenutim prema sebi. Korisnici će takoše morati da pozicioniraju svoje oči na krugove koji će biti prikazani na ekranu, piše portal ibtimes.com.

U okviru odeljka za podešavanja “Lock screen and security”, ispod opcije “Fingerprints” nalaziće se opcija “Irises”.

Jednom kada korisnik odabere ovu opciju, izaćiće obaveštenje da korisnici koji nose naočare ili sočiva mogu imati probleme sa otključavanjem uređaja.

Kompanija takođe upozorava korisnike da ne koriste senzor prilikom direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti, kao ni u uslovima slabe osvetljenosti.

Može da se dogodi da skener oka ne radi i u slučaju neke hirurške intervencije na oku pacijenta poput LASIK-a, LASEK-a, umetanja intraokularnih sočiva i uklanjanja ožiljaka na površini oka (rožnjači).

Isto važi u slučaju da korisnik pati od neke bolesti koja utiče na rožnjaču.

S obzirom na to da se skener oka smatra ključnom novinom na novom uređaju, ova ograničenja mogla bi negativno da se odraze na kupovinu uređaja.

Samsung će Galaxy Note 7 predstaviti 2. avgusta, na događaju zvanom “7 Unpacked” koji će biti održan u Njujorku.

izvor: B92