Samo da ne eksplodiraju! Lucid Motors najavio da Samsung pravi baterije za njihov električni auto

570

Lucid Motors je najavio da će Samsung SDI njihovo prvo proizvodno vozilo samostalno snabdevati litijum-jonskim baterijama.

U svojoj izjavi, ovaj proizvođač električnih automobila prošle nedelje je obelodanio da je razvio revolucionarnu, narednu generaciju cilindričnih ćelija sa Samsungom. One će tako biti u stanju da nadmaše aktuelne baterije po pitanju gustine energije, snage, veka trajanja i bezbednosti za upotrebu.

Albert Liu, Lucidov direktor sa baterijsku tehnologiju, kaže: “Veoma sam zadovoljan rezultatima saradnje sa Samsung SDI-jem u razvoju ćelija koje zadovoljavaju naše najstrože standarde. Samsung SDI je ukombinovao svoje in-house poznavanje tehnologije ćelija sa velikim brojem prikupljenih podataka i vrhunskih baterijskih modela koje je obezbedio Lucid, u svrhe razvoja ćelije koja će imati energetsku gustinu i otpornost ka oštećenjima povezanim za brzim punjenjem.”

Lucid je nedavno predstavio svoj prvi prototip na Salonu automobila u Los Anđelesu. Tada je otkriveno da je u pitanju automobil spoljašnjih dimenzija koje su značajno manje od Mercedes-Benzove S-Klase i BMW-ove Serije 7, ali sa dovoljno prostora u unutrašnjosti da bi mogao stati na crtu nemačkim rivalima. Plan je da se ovo vozilo proizvodi u fabrici u Arizoni, u koju je uloženo 700 miliona dolara.

Izvor: Totalcar.rs