Sajma Dražanin – Zabrinuta sam za moju bezbednost!

Novi Pazar – Odbornik Skupštine Novog Pazara i bliski saradnik Muamera Zukrolića, Admir Muratović je ispred skupštinske sale, u toku pauze, verbalno napao novinarku Regionalne televizije Saimu Dražanin.

Dražanin je rekla Tanjugu da je danas, u pauzi sednice Skupštine grada, izašla da telefonira, kada je jedan od odbornika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Admir Muratović prolazeći pored nje rekao “zapamtićeš ti mene kad dođe vreme zbog onog priloga o snegu”.

“Na pitanje kako ću ga to zapamtiti, Muratović nije odgovorio, rekla je Dražanin, dodajući da je odgovor uputio njegov partijski kolega Sead Šaćirović koji je rekao da će da vidi “kada me obori na ispitu”.

“Ja nisam student na fakultetu na kojem Muratović predaje”, rekla je ona, dodajući da je slučaj prijavila policiji od koje je zatražila zaštitu, jer smatra da joj je bezbednost ugrožena.

Muratović predaje na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Prema njenim rečima, ceo slučaj je prijavila i novinarskim udruženjima, od kojih očekuje da je zaštite jer, kako kaže, ovo nije prvi put da joj se dešava. 

Dražanin je dodala da joj je Muratović i pre dve godine, takođe nezadovoljan prilogom, rekao”: “znam ko si ti, pazi kuda se krećeš”.

Šef Odeljenja za anlitiku i evidencije Policijske uprave u Novom Pazaru Izet Jusufović potvrdio je Tanjugu da je policiji prijavljen ovaj događaj.

“O ovom slučaju obavešten je osnovni javni tužilac”, rekao je Jusufović, dodajući da se preduzimaju mere i radnje na utvrđivanju činjenica u vezi ovog incidenta.

Nasilničko ponašanje Muratovića najoštrije je osudilo Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje je pozvalo lokalne organe vlasti u Novom Pazaru da javno osude nedolično ponašanje svog odbornika.

NUNS od policije očekuje da preduzme sve mere kako bi se novinarki Saimi Dražanin garanovala bezbednost, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO