Ruski milioneri kupuju Zvezdu i Partizan!

Untitled-1

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić dogovorio je sa čelnicima klubova Crvena zvezda i Partizan da već po završetkiu sezone krenu u proces privatizacije i dobiju vlasnike sledeće 2014. godine.

Vicepremijer Srbije održao je preksinoć u sitne sate, neposredno nakon polaganja zakletve novih ministara, hitan sastanak sa rukovodećim ljudima naša dva najveća kluba i izložio i plan privatizacije, čija bi realizacija trebgalo da počne na kraju ove sezone, posle donošenja novog Zakona o sportu.

Za kupovinu crveno-belih i crno-belih, zainteresovani su ruski milijarderi, vlasnici dva ruska prvoligaša kluba.

Među potencijalnim investitorima ne nalazi se akatuelni sponzor Crvene zvezde, naftna kompanija “Gasprom”.

“Molim vas da pomognete Udovičiću da konačno unesemo kapital u srpski sport i da pokušamo da privatizujemo deo onoga na šta trošimo ogromne pare. Dok se to ne uradi, ceo sistem u držvai neće biti zdrav”, izjavio jue Vučić i dodao da je to za dobro građana i navijača jer neće kao sada plaćati 10-15 miliona evra za klubove.

“Znam da vi to razumete, pa vas molim da mji pomognete jer naši ljudi i dalje ne razumeju da neće navijati za privatnika, odnosno vlasnka, već za klub, dok privatnici mogu da se menjaju. Zašto da plaćaju i bacaju taj novac kada se on može uložiti u nova radna mesta, u subvencije za poljoprovredu, ili nešto drugo”, rekao je Vučić.

Uz pomoć saradnika, čelnika večitih rivala i zainteresovanih kupaca, vicepremijer će krenuti u realizaciju privatizacije, koja bi trebalo d azaustavi sunovrat Zvezde i Partizana, ali i da srpski fudbal pokrene iz blata u kojem se nalazi već nekolikio godina.

Iako se nekoliko dana pominjalo da će crveno-beli uz pomoć Vlade, ugovoriti saradnju sa kompanijom “Global kapital advajzors menadžment”, mnogi su to povezali sa mogućnošću da kompanija iz Ujedninjenih Arapskih Emirata postane vlasnik najtrofejnijeg srpskog kluba. Plan je bio da Arapi ulože milione kojui bi pomogli da se Zvezda izvuče iz finansijske krize, dok bi zauzvrat dobili pravo da na placu pred istočne i iznad južne tribine “Marakane” naprave komercijalni multifunkcionalni kompleks. Posoa za sada nije dogovoren, ali je potpuno jasno da oni nemaju nameru da postanu vlasnici ovog kluba.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO