Ristić poslednje pojačanje, Novi Pazar želi prvi trofej u istoriji kluba

773

Jedan od kandidata za najviši plasman kompletirao tim za sezonu, u kojoj „nišani” prvi trofej

Seriju pripremnih utakmica, odbojkaši Novog Pazara počeli su prethodne nedelje. Prvo su izgubili od Ribnice, a onda u dva meča ugostili kragujevački Radnički.

Podmlađeni Šumadinci, u hali „Pendik” nisu pružili jači otpor favorizovanom domaćinu. U oba meča Novi Pazar je trijumfovao bez izgubljenog seta – 3:0 (28:26, 25:13, 25:21) i 3:0 (25:20, 25:10, 25:21).

Za domaćina je igrao i Srećko Ristić, poslednje pojačanje, koji je pre dve godine već nosio dres Pazaraca.

U timu Saše Stefanovića bili su još Hasan Zatrić, Dušan Lopar, Aldin Oković, Benjamin Daca, Elvir Zuković, Marko Božović, Alija Bekrić, Hamza Zatrić, Marko Radosavljević, Luka Šormaz, Aleksandar Simić, Samed Prušević i Irfan Hamzagić.

Stefanović je pružio priliku svim igračima i tu činjenicu posebno ističe, pred završnicu pripremnog perioda.

– Proces formiranja takmičarske ekipe je još uvek u toku. Onim što smo do sada uradili, u potpunosti sam zadovoljan. Ovo je period u kojem su rezultati najmanje važni i kada je prirodno da svi igrači koji su obuhvaćeni procesom priprema, dobiju šansu.

Ambicije u narednoj sezoni su visoke i od toga Novi Pazar ne može da pobegne?

– Osvajanjem trećeg mesta i igranjem u polufinalu plej-ofa, postavljeni su visoki ciljevi. Sami možete da procenite šta je neki naredni. Moja želja je da stignemo do završnice Kupa i da budemo ponovo među četiri najbolje ekipe u državi. Potrudićemo se da i na evropskoj sceni ostavimo dobar utisak – rekao je Stefanović.

Zvezda u sredu u Pendiku

U sredu i u četvrtak „Zatrića i drugove” očekuju nove dve prijateljske utakmice. U Pendik stiže Crvena zvezda.
Nakon toga Novopazarci odlaze u Požarevac, gde će u još jednom duplom programu, za rivala imati izuzetno kvalitetan sastav Mladog radnika.

izvor: Zurnal