Rekonstrukcija toplovoda u iznosu od 930 hiljada evra

Novi Pazar – U Novom Pazaru počela je realizacija kompletnog remonta gradskog grejanja. Izvode se radovi na više lokacija u gradu na prvoj fazi od ukupno četiri.

 

Sredstva u iznosu od 930 hiljada evra su obezbjeđena zahvaljujući dobroj saradnji grada Novog Pazara, Minstarstva energetike i njemačke razvojne KFW banke.

Projekat obnove, odnosno modernizacije i rehabilitacije sitema započeo je radovima na zamjeni dotrajalih toplovodnih cijevi. U tom dijelu JKP „Gradska toplana“ pretrpjelo je tokom grejnih sezona najveće gubitke.

Sredstva su obezbjeđena zahvaljujući dobroj saradnji grada Novog Pazara, Minstarstva energetike i njemačke razvojne KFW banke, istakao je između ostalog pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Faruk Suljević.

Direktor JKP „Gradska toplana“, Raco Vučković kazao je da je Novi Pazar trenutno veliko gradilište. On objašnjava da se trenutno radi na dvije lokacije, a planirano je da se remont vrši na četrnaest u gradu. Moli korisnike i građane za strpljenje, i podsjeća da je ovo velika stvar za Novi Pazar.

Sledeća grejna sezona bi trebala da bude najuspješnija do sada u ovom preduzeću. Predstoji zamjena oko 2 km dotrajalih toplovodnih cijevi starih preko 40 godina, ugradnja kalorimetara, zamjena kotla kao i izgradnja podstanica. Poboljšanje u radu građani će vidjeti u prvim danima početka isporuke toplotne energije naredne sezone.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO