Putevi u Sandžaku čisti obavezna zimska oprema

Novi Pazar – Tutin AD Novi Pazar Put će novom odlukom ponovo održavati lokalne puteve na tutinskoj opštini javila je televizija Tutin. Oni navode da će se zimsko održavanje puteva izvoditi na malo drugačiji način.

putari copy

Sead Kurtović šef AD Novi Pazaru Put u tutinu izjavio je da su to putni pravac 231A Tutin – Leskova – Ugao, putni pravac Tutin – Vuča i Tutin – Mehov krš.
“Na puteve prvog prioriteta bacaće se samo so, i to na magistralnom putu 1b15 tunel – Špiljani i 1b33 Ribariće – Brnjak posipaće se solju, a drugi regionalni putni pravci posipaće se samo rizlom”.


Ekipe AD Np radile su tokom celog dana i svi magistralni i regionalni putni pravci za sada su prohodni. Tokom naleta prvog snega. Apelujući na sve vozače da koriste zimsku opremu, pogotovo na višim predelima opštine Tutin prema Pešteri jer je to treći prioritet čišćenja neće se posipati kazao je Kurtović.
Maksimalna dozvoljena brzina kada je sneg na kolovozu je 40-km na sat na regionalnim putnim pravcima Tutin . Mehov krš – Pazarište i tutin – pešter .A na putevima prvog prioriteta to je magistralni put maksimalna dozvoljena brzina je 60km na sat.

Sjenica

Putevi u Sjenici su čisti za sada osim pojedinih zaseoka gde su se uputile mašine kako bi se putevi očistili i bili prohodni za saobraćaj.

NOVI PAZAR

Novopazarska “Čistoća” spremno dočekuje predstojeću zimu i raspolaže svom neophodnom mehanizacijom za zimsko održavanje grada, rekao je direktor ovog javnog preduzeća Hivzo Škrijelj.

On je za radio Sto plus istakao da su nabavljene dovoljne količine soli koje će omogućiti normalno funkcionisanje saobraćaja u gradu.

“Temperature još uvek nisu toliko niske da bi predstavljale opasnost po funkcionisanje saobraćaja u gradu, ali smo mi u svakom slučaju spremno dočekali ove hladnije dane, i ne očekujemo velike probleme tokom ove zime”, rekao je Škrijelj.

Škrijelj dodaje da se ni ove godine iz objektivnih razloga nije puno ulagalo u  mehanizaciju, ali su mašine kojima trenutno raspolažu dovoljne da se pravovremeno reaguje na eventualne zimske nepogode.

“Naša operativa za zimsko održavanje puteva je prilično oskudna, jer posedujemo jedan traktor, par manjih vozila, i kamion sa pratećom opremom za čišćenje snega koji svake godine poslužujemo od Direkcije za izgradnju”, rekao je Škrijelj.

Direktor Čistoće je istakao da će prioritet u održavanju ulica imati prva zona kojoj pripada centar grada, a potom druga i treća visinska zona u koje spadaju okolna naselja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO