PRVI AZILANTI U SJENICI POČETKOM NEDELJE

Novi Pazar – U Sjenicu bi početkom sledeće sedmice trebalo da dođe prvih 60 azilanata čiji je smeštaj predviđen u tom gradu, izjavio je Hazir Dacić KOORDINATOR ZA SARADNJU SA KOMESARIJATOM ZA IZBEGLICE OPŠTINE SJENICA.

sjenicaaaaa

Dacić je u izjavi Tanjugu odbacio medijske natpise u kojima se navodi da azilanti neće biti smešteni u Sjenici i Tutinu, navodeći da azilanti dolaze u ta dva grada.

“Kreveti i posteljine su stigli u Sjenicu, kao i sredstva za higijenu, a ostalo je još nešto papirološke dokumentacije da se sredi. Sve ide predviđenom dinamikom tako da će azilanti, a radi se o prvom kontigentu njih oko 60, doći u Sjenicu početkom sledeće sedmice”, naveo je Dacić.

On tvrdi da nema razloga za strah i da su humanitarno društvo “Merhamed” i Kancelarija za mlade u Sjenici pokrenuli akciju prikupljanja odeće u obuće za azilante tako da je opšta atmosfera u tom mestu pozitivna.

Svi azilanti su, rekao je Dacić, dobrodošli i ne postoje nikakve naznake za ugrožavanje njihove bezbednosti.

“Ne pravimo razlike između ljudi. Svi koji budu došli imaće adekvatan smeštaj – hotel, tri obroka, sve što je predviđeno Zakonom o azilu i odgovarajućim konvencijama”, zaključio je Dacić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO