Proširenje saradnje ministarstava zdravlja Srbije i Turske

BEOGRAD – Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je danas, tokom razgovora sa zamenikom premijera Turske Bekirom Bozdagom, da će uskoro biti potpisan sporazum o saradnji između ministarstava zdravlja Srbije i Turske.

hitna slyzba

Sporazum je od posebnog značaja jer će biti predviđena razmena stručnjaka, u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, navedeno je u saopštenju resornog srpskog ministarstva.

Ministarka zdravlja se tokom sastanka osvrnula na nedavno održano 63. godišnje zasedanje Regionalnog komiteta Svetske zdravstvene organizacije za Evropu u Izmiru, gde se sastala s ministrom zdravlja Turske Mehmetom Mujezinogluom.

Dejanović je, kako se navodi, zahvalila Bozdagu i Turskoj razvojnoj agenciji TIKA na donacijama namenjenim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i izrazila uverenje da će se saradnja zdravstvenih sistema dve zemlje uspešno nastaviti u narednim godinama.

Bozdag je naveo da su u domenu zdravstva u Turskoj izvršene značajne reforme i ocenio da njihova iskustva mogu biti od pomoći Srbiji.

Zamenik premijera Turske zahvalio je ministarki zdravlja na pomoći koju zdravstveni radnici Srbije pružaju turskim državljanima koji tranzitno putuju kroz Srbiju, naročito u letnjem periodu, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO