Pronađen lek za rak, ali farmaceutske kompanije ne žele da ga proizvode!

0886007.73

Kanadski naučnici su pronašli jednostavan lek za potpuno izlečenje raka, ali velike farmaceutske kompanije uopšte nisu zainteresovane za njegovu proizvodnju.

Istraživači sa Univerziteta “Alberte” u Edmontonu, su uspeli prošle nedelje da u potpunosti izleče rak svojim preparatom, ali mediji i televizija jedva da su objavili nešto o ovoj jednostavnoj tehnici izlečenja raka koja koristi obične jeftine lekove, prenosi portal magazin.ba.

Metoda uključuje primenu dikloroacetata (DCA), koji se trenutno koristi u lečenju metaboličkih poremećaja, tako da uopšte ne stvara negativne nus pojave ili neželjene dugoročne efekate.

Ovaj lek ne iziskuje patent, tako da ga bilo ko može primeniti jeftino i brzo.

Kanadski naučnici su testirali DCA na ljudskim stanicama i s njim bezopasno ubili rak; pluća, mozga i grudi, dok su zdrave stanice ostale netaknute i žive.

Lek su testirali i na miševima, sa istim rezultatima.

Farmaceutske kompanije ne investiraju novac u istraživanja DCA metode jer se takva ne može patentirati, a bez patenta ne mogu da zarade.

S obzirom da farmaceutske kompanije neće razvijati DCA do konačne primene na ljudima, bilo bi potrebno da nezavisne laboratorije započnu klinička ispitivanja DCA da bi potvrdile istraživanja kanadskih naučnika i da bi se na kraju lek mogao primenjivati na ljudima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO