Profesor Tehničke škole u Novom Pazaru optužen za pokušaj obljube učenice

Novi Pazar – Bivša učenica Tehničke škole u Novom Pazaru S.D. optužila je svog razrednog starešinu V.T. da je nekoliko puta pokušao da je obljubi.

Ona je protiv profesora prošle godine podnela krivičnu prijavu ali je tužilaštvo odustalo od gonjenja a tu odluku pravdalo je nedostatkom dokaza iako postoji tonski zapis u kojem se čuje kako V.T. od učenice traži seks. Nakon ovakve odluke tužilaštva, devojka je rešila da javno progovori o ovom događaju.

S.D. koja je prošle godine završila srednju školu rekla je za Regionalnu televiziju da se profesor prema njoj nepristojno ponašao još u trećoj godini kada je na silu ljubio po licu i vratu i pipkao po telu.

-Držao mi je private časove u svom stanu i tada me je prvi put napao. Ljubio me je na silu po licu i vratu, pipkao me je po telu. Istrčala sam iz stana i satima plakala, kaže S.D.
Pakao je nastavio sledeće godine na ekskurziji kada joj je, prema rečima S.D. profesor zakazivao susrete i ulazio u sobu dok je spavala.

-Ušao je u moju sobu i rekao mi je da uveče dođem kod njega, da obučem haljinicu i da ne nosim, gaćice. Kasnije je sve to ponovio i pred mojom drugaricom koju nije video, kaže S.D. i dodaje da je razredni starešina ucenjivao sve vreme.

Učenica tvrdi da joj je razredni nakon ekskurzije davao neopravdane izostanke i da joj je tada rekao da će ponavljati godinu ukoliko ne bude imala odnose sa njim. Pozvao je u svoj stan a S.D. je na nagovor svojih drugova otišla ozvučena.

-Pokušavao je da me ljubi i dodiruje, tražio mi je da imam seks sa njim. Tražio je od mene da proveri da li sam nevina. Pitao me je zašto sam onda došla kod njega ako neću da spavam sa njim a ja sam mu rekla da sam to učinila iz straha da ne izgubim godinu. Postoji snimak kao dokaz, kaže S.D. i dodaje da je protiv V.T. podnela privatnu tužbu.
Regionalna radio televizija poseduje snimak na kojem se čuje kako porofesor od svoje učenice traži intimni odnos i kako ga ona odbija.

Direktor Tehničke škole Nusret Murtezić kazao je za Regionalnu televiziju da je profesora odmah suspendovao i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

-Nikada iz tužilaštva nisam dobio poziv da dam izjavu, to je nečuveno. Postoji audio snimak na kojem se sve čuje, uzeo sam izjave drugih učenika koji su mi potvrdili kroz šta je devojka prolazila. Kakvu poruku tužilaštvo šalje ako i pored snimka odustaje od gonjenja, pita se direktor Murtezić i dodaje da će suspenzija uskoro isteći.

Zamenik Osnovnog javnog tužioca Relja Petrović, koji je odustao od gonjena profesora, kazao je za Regionalnu televiziju da nije bilo dokaza na osnovu kojih bi profesoru bio određen pritvor. Kada ga je novinar Informera pitao kako je moguće da snimak nije dovoljan dokaz, Petrović je kazao da za postojanje udio zapisa nije znao!?

-Verujte da se ne sećam da je postojao taj snimak o kojem govorite. Učenica je tvrdila da je profesor pokušavao da je poljubi na silu a to nije silovanje već se radi o nedozvoljenim polnim radnjama. Nije bilo dovoljno dokaza da se to dokaže, rekao je Petrović za Regionalnu televiziju.

Profesor Tehničke škole V.T. kazao je za Regionalnu televiziju da neće da komentariše optužbe njegove bivše učenice.

-U romingu sam, ne mogu da komentarišem, rekao je V.T. kojem smo poslali i SMS poruku na koju nije odgovorio.

sandzakhaber / izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO