Privrednici ocenili rad Vlade. Ljajić medju najboljima, Ugljanin statistička greška!

Beograd — Domaći privrednici su ocenili da je Vlada Sebije u prvom kvartalu ove godine radila lošije nego u poslednjem kvartalu 2012. godine. Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić najbolje  ocenjeni dok je Sulejman Ugljanin statistička greška tj najgore ocenjeni ministar.

vucic-i-ljajic

Vučić: Opet Suljo najgori, šta da radim Rasime?

A bolje ocene su dobili samo potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić 4.3 i ministar finansija Mlađan Dinkić 3, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Istraživanje stavova privrednika za potrebe Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) uradio je Ipsos stratedžik marketing.

Isti učinak kao u poslednjem kvartalu prošle godine imali su ministar trgovine Rasim Ljajić (3,7), ministarka energetike Zorana Mihajlović (3,5) i ministar gradjevinarstva Velimir Ilić koji je zadržao ocenu 2,6.

Kako se navodi, nižu ocenu, koja je smanjena sa 3,7 na 3,5 dobio je premijer Ivica Dačić. 

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić sa ocenom 2,3 (prethodno 2,6) izdvojio se na vrhu kao najlošije ocenjeni član dela Vlade koji svojim radom utiče na poslovni ambijent.

Ministru rada Jovanu Krkobabiću privreda je smanjila ocenu sa 2,9 na 2,8, kao i ministarki zdravlja Slavici DJukić-Dejanović sa 3,3 na tri.

Potpredsednik Aleksandar Vučić popravio je rezultat sa 3,9 na 4,3, dok je ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić napredovao sa 2,9 na tri.

Isti učinak kao u poslednjem kvartalu prošle godine imali su ministar trgovine Rasim Ljajić (3,7), ministarka energetike Zorana Mihajlović (3,5) i ministar gradjevinarstva Velimir Ilić koji je zadržao ocenu 2,6.

Kada je reč o ostalim funkcionerima, guvernerku Jorgovanku Tabaković privrednici su bolje ocenili (3,8 u odnosu na 3,6) dok je gradonačelnik Beograda Dragan DJilas zabeležio najveći pad ocene (sa 3,4 na 2,8).

NALED je aopštio da su od ovog kvartala u ocenjivanje uključena još četiri ministra. Ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović je dobila ocenu 3,1,
ministar prosvete Žarko Obradović 2,7, a ministri poljoprivrede i prirodnih resursa Goran Knežević i Milan Bačević 2,6.

Istraživanje je sprovedeno marta, anketiranjem 251 preduzeća, a NALED ga sprovodi u okviru projekta Regulatorni indeks Srbije koji predstavlja prvi instrument za merenje učinka Vlade u jednoj kalendarskoj godini na pripremi i primeni propisa koji utiču na poslovnu klimu.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO