Pripreme za Međunarodni sajam tekstila

Novi Pazar : I ove godine u Novom Pazaru biće organizovan Međunarodni sajam tekstila.

Ovu manifestaciju pod nazivom Blakan tekstil, koja je sada postala tradicionalna, organizuje  firma Meridijan i Turske, novopazarska Gradska uprava i Sportsko–sajamska ustanova Pendik.

Zbog dosadašnjeg uspjeha I velikog intersovanja organizatori I ove godine očekuju veliki broj izlagača. Ovo je treći put da se u Novom Pazaru organizuje Međunarodni sajam tekstila, a organizatori se nadaju da će biti jednako uspješan kao i predhoni. Očekivanja su da se na manifestaciji Balkan tekstil u velikom broju predstave prozvođači platna, repromaterijala ali i gotovih proizvoida iz Turske.

Ova manifestacija je dobra prilika za sklapanje poslovanih aranžamana, kupovinu sirovina po jeftinijim cijenama za sve proizvođače u zemlji i šire. Pomoćnik gradonačelnika za međunardone odnose Faruk Suljević kaže da je sajam dobra prilika kako sa izlgače tako i za posetoce da se upoznaju i razmijene iskustva.     Sajam se i ove godine održava u dvorani  Sportsko-sajamske ustanove Pendik, objektu koji je posebno adaptiran za realizaciju ovakvih manifestacija, čime se sporstka dvorana I ono čime ona raspolaže može staviti u službu privrednog razvoja našeg kraja.

Direktor ove ustanove Enes Pljakić kaže da je sve spreno u tehničkom smislu za održavanje Sajma, čak je ove godine, po njegovim riječima, u dvorani kvalitetnije grijanje. Sajam se održava pod pokroviteljstvom  Ministarstva ekonomije Republike Turske. Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević ističe da postoje već potpisani ugovori za održavanje istog sajma i tokom naredne, što je poziv za sve one koji se bave organizacijom ovakvih manifestacija da nastave saradnju.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO