PRIJEPOLJSKA KORUMPIRANA SENDVIČ-HASTAL KOALICIJA NAPALA MEDIJE! Vlasnike i novininare nazvali mafijom!

Prijepolje – Na konferenciju su bili pozvani samo određeni mediji.
“Predsednik opštine Dragoljub Zindović je sazvao konferenciju za novinare kako bi ukazao na netačno, subjektivno, tendenciozno i ucenjivačko informisanje pojedinih medija, pre svega portala”, prenosi list Polimlje.
“Veoma cenim novinarski posao, svestan sam uloge i značaja medija, zalažem se za slobodu pisane reči, ali ako tim rečima nije ugrožena sloboda drugih kroz iskrivljavanje činjenica, plasiranje laži i uvreda, jer to nije novinarstvo nego tendenciozno netačno informisanje javnosti. Takve informacije su učestale, a plasiraju ih pojedini portali, nevažne vesti se prenose i komentarišu, a rezultati rada i rešeni problemi tokom samo dva meseca, koliko je ova koalicija na vlasti ne spominju se uopšte. Šire se neistine da je reč o skupocenom nameštaju. Nameštaj za predsednički kabinet košta 385.660 dinara, a stolice 359.245 dinara. To je i kancelarija gde zaseda Opštinsko veće, gde se primaju svi gosti koji dolaze u posetu ovoj opštini. Taj nameštaj je jutros stigao i upravo se montira”, kazao je Zindović i naglasio da će sve navode pomenuti mediji, ali i pojedini političari morati da dokažu na sudu.
Više novinara iz Čačka, Užica, Priboja, Novog Pazara i Prijepolja tražilo je da se imenuju ti mediji jer, očigledno da se u slučajevima povrede elementarnog novinarskog kodeksa moraju obavestiti i novinarska udruženja, pa su imenovani portali Glas zapadne Srbije i PP media.
Zamenik predsednika opštine Stanko Kijanović ukazao je da bi se moglo reći i da se radi o “sudaru s mafijom, jer je nova vlast u Prijepolju stavila prst u oko dobro organizovanim, koji su zaplovili u mutne vode, pa se drže one da je napad najbolja odbrana”, prenosi ovaj list.
Konferencijaza novinare u celosti je emitovana na lokalnoj televiziji Forum u ZAKUPLjENOM TERMINU, što sve jasno govori.
Direktorka televizije Forum Mileva Malešić u razgovoru sa vlasnikom Glasa zapadne Srbije Gvozdenom Nikolićem, izvinila se za ovaj presedan rekavši: “Moramo da gledamo od čega se živi”. Ipak, GZS smatra da je dobro što su građani imali priliku da vide njihovu istinu i neosporava pravo da nas neko nazove kriminalcima, do duše bez ikakvih dokaza.
Ko je ovde član kriminalnog udruženja??
Na konferenciju za medije međutim pozvani su samo određeni mediji, dok se informacija o održavanju od ostalih krila, a neki su saznali za nju nekoliko minuta pre održavanja. Za Glas zapadne Srbije Zindović, Kijanović i Gačević su ustvrdili da se protiv njih pokrenula mafija odnosno da je GZS član kriminalne grupe.

A hteli smo da postavimo samo par pitanja uvaženim funkcionerima vladajuće koalicije.
Kako se zove gospodine Zindoviću, kada nameštaj dođe u subotu a ponude otvaraju u ponedeljak, dva dana kasnije? Da li se to zove namešten tender ili možda korupcija?

– Ko je kriminalac, Gvozden ili Vaš koalicioni partner koji je više puta osuđivan, koji je optužen za utaju poreza, koji je napadao službena lica države čiji ste i Vi građanin?

– Kako se zove to kada osnivač jedne partije, odbornik vladajuće većine, posluje sa opštinom u kojoj čini vlast i odlučuje, prebija dugove i naplaćuje ne završene poslove? Zašto baš on? Da li i ostali građani treba da imaju istu priliku, pogotovu oni koji su lojalni državi i koji nisu u sukobu sa državnim institucijama?

– Šta piše gospodine Kijanoviću u izveštaju Ankentnog odbora o radu mesnih zajednica (mz Prijepolje), i šta je bilo sa 4.956.000,00 dinara, podignutih na priznanicu kod predsednika Mesne zajednice? 

– Da li je normalno da Veće odlučuje ko će se vratiti na radno mesto i odluči da se vrate samo članovi vladajuće partije, a bravar i tehnolog ne, zato što, kako mi Vi rekoste, Lutka neće da čuje? Zar nije bilo normalno da se vrate svi ili niko? I za jedne i druge valjda važi isti zakon Srbije?

– I na kraju, zašto niste održali konferenciju za štampu u Vašem kabinetu, tamo gde su se stvorili idealni uslovi sa stolom u obliku sendviča, klimom i gde se gospodin Sadović oseća kao kod kuće? Možda je to bila dobra prilika da se u javnosti pojave promotivni primerci nameštaja, koji su donirani, a zatim naplaćeni?
Redakcija GZS

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO