Prijepolje: Ukinuto vanredno stanje, bez struje još oko 100 potrošača

Prijepolje – Na sednici štaba za vanredne situacije doneta je odluka o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji opštine Prijepolje. Prema rečima predsednika ove opštine Emira Hašimbegovića u periodu vanrednog stanja ušlo se u rešavanje problema koji su naneti obilnim padavinama, a koji se odnose na putnu infrastrukturu i elektro mrežu, uglavnom u okolnim Mesnim zajednicama Prijepolja.

Rešavanje ovih problema biće nastavljeno do potpune sanacije štete, a opasnos za trajanje vanrednog stanja više ne postoji, istakao je Hašimbegović.

Delimično vanredno stanje u opštini Prijepolje proglašeno je 7. marta kada su obilne padavine u Prijepolju bez struje ostavile preko 2000 potrošača. Do proglašenja vanrednog stanja na teritoriji cele opštine došlo je 10. marta, odlukom štaba za vanredne situacije, kako bi JP Direkciji za izgradnju pomoć u sanaciji štete stigla od privrednih subjekata. Iako šteta na svim putni pravcima lokalnog karaktera još uvek nije sanirana, prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, u ovoj opštini stanje je znatno bolje. On je istakao da je trenutno bez struje nešto više od 100 potrošača u seoskim Mesnim zajednicama na području Kamene Gore, Aljinovića, Pravoševa, Muškovina. Ekipe elektro distribucije rade na sanaciji ove štete očekuje se da će ta domaćinstva uskoro dobiti električnu energiju.

„Direkciji za izgradnju je naloženo da za sve evidentirane probleme potpiše ugovore sa firmama koje su angažovane za sanaciju štete na putnoj infrastrukturi. Pošto ugovori postoje, već je se ušlo u rešavanje te problematike i mi već za 20-tak dana očekujemo da šteta na putevima koji su oštećeni bude sanirana“, istakao je Hašimbegović.

PP Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO