Prijepolje: Strategija razvoja turizma

U okviru programa razvoja turizma opštine Prijepolje održan je prvi sastanak.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Republičke razvojne agencije, predstavnici Regionalne Turističke organizacije Bjelasica iz Crne Gore, kao i predstavnici lokalne samouprave.

„Turistička organizacija formirana je 2004. godine imali smo sreće što su na tim rukovodećim mestima bili mladi i perspektivni ljudi koji su dali značajan doprinos da postanemo svesni kvaliteta koje imamo. Moramo uraditi jedan strateški dokument, koji će napraviti plan, kako da prijepoljska opština iskoristi potencijale koje posednuje“-kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Podršku razvoju turizma u opštini Prijepolje dala je i Turistička organizacije regije Zapadna Srbija.

„Iz iskustva koje imamo malo opština iz Srbije se odlučuje na ovakav pristup i nadam se da će se i ostale opštine ugledati na Prijepolje i odlučiti se na izradu jednog strateškog dokumenta“-izjavio je za Regionalnu televiziju direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Iz Turističke organizacije Prijepolje uvereni su da će angažovanjem lokalnog iskustva i znanjem, uz podršku regionalnih institucija i adekvatne smernice stručnjaka, kreirati dokument koji će dati jasne smernice kako da se poveća kvalitet turističke ponude ove sandžačke opštine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO