PRIJEPOLJE: Sistem grejanja na granici izdržljivosti zbog izrazito niskih temperatura VIDEO

Prijepolje – Kada su temeperature ispod nule i kada je hladno kao što je ovih dana, svi imaju jednu želju – da se zgreju. Tako oni koji lože ne štede ogrev, a onima koji se greju na sistem centralnog grejanja, toplote nikad dovoljno. U Javnom komunalnom peduzeću Lim kažu da se tokom ovih ledenih dana troši više mazuta i uglja, a trenutno ogreva ima još za sedam dana.

Konstantno niske temperature još od polovine novembra, posebno ovih ledenih dana, dovele su do potrošnje enregenata više od planiranih količina.

Temperatura u stanovima nije na zadovoljavajućem nivou. Pa onima kojima ne pomogne ne umotavanje ćebetom prinuđeni su da uključe još neko grejno telo, ukoliko ga imaju. Javno komunalno preduzeće Lim nemoćno je u ovakvim situacijama.

Rukovodilac RJ Proizvodnja i distribucija toplotne energije JKP „Lim“ Besim Hadžalić napominje da na svu sreću još uvek nije bilo nikakvih havarijskih situacija, ali da je sistem na granici izdržljivosti, i da se na eventualno produženje grejanja tokom noći ne može računati.

Na samom terenu ima sitnijih kvarova, koje radnici JKP Lim otklanjaju blagovremeno. Jedan takav kvar desio se prethodne noći u stambenom bloku Podvaroš kada je na dva sata prekinuto grejanje zbog pucanja radijatora u podrumu osnovne škole Vladimir Perić Valter. Da bi se u stanovima postigla odgovarajuća temperatura, grejanje je bilo produženo do ponoći.

izvor. Foruminfo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO