Priča uspeha Zlatana Ibrahimovića

Obukao sam predivnu Gucci jaknu, stavio zlatni sat, parkirao Porsche ispred ulaza u lokal. Očekujem menadžera, ali je umesto osobe u odelu stigao jedan sasvim drugačiji čovek. 
Farmerke, Nike duks, sa ogromnim stomakom, činilo mi se da je jedan od Sopranovih. 
Ko je bre ovaj lik? Trebalo bi da bude zastupnik svih podgojenih. Seli smo u restoran, naručio je hrane za petoricu. Zvao se Mino Raiola.
Ali, kad smo počeli da pričamo, debeli gnom je izvukao papir, A4 format u kojem su bila neka imena i brojevi.
– Dakle, Zlatane, Christian Vieri 24 gola, 27 mečeva. Filippo Inzaghi 20 golova, 25 mečeva, David Trezeguet 20 golova, 24 meča, Zlatan Ibrahimović pet golova, 25 mečeva.
Misliš da mogu da te prodam sa ovakvom statistikom? Misliš da si mnogo kul lik? Misliš da možeš da impresioniraš sa tim zlatnim satom i Porscheom? Sve je to sranje. Hoćeš li da zaradiš još novca ili da postaneš najbolji na svetu?
Rekao sam mu da želim postati najbolji igrač na svetu.
– Onda, dobro. Ako budeš najbolji doći će i sve ostalo sa tim, a ako pojuriš za novcem, ništa nećeš dobiti, shvataš li to? Moraš prodati sva svoja kola, satove i početi da treniraš tri puta jače i napornije nego do sada, jer, trenutno si statistički očajan.
Počeo sam da idem na treninge sa klupskim FIAT Stilom. Bilo je dosadno i ponižavajuće, priznajem. Davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama. Mino Raiola je bio kao pijavica. Zalepio se za mene i nije mi dao da dišem.
Rezultat? Imam platu od milion eura mesečno i jedan sam od najboljih igrača na svetu.
– Zlatan Ibrahimović
Serie A – Balkan

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO