Predstavljen Mercedes-AMG GT R

1190

Pozivajući se na izvore iz fabrike, pojedini mediji su još krajem novembra prošle godine pisali da Mercedes-Benz planira još jaču verziju Mercedes-AMG GT modela, a koji će promociju imati tokom 2016. godine. Zatim su lovci na auto novitete uhvatili i maskirane test primerke ovog sportiste, ali sada tajni oko njegovog izgleda više nema budući da su se u javnosti pojavile prve fotografije.

mercedes gtr 5

Sada preostaje da sačekamo i na zavničnu promociju koja će se održati kasnije tokom dana, kada ćemo saznati i konkretne detalje o automobilu.

Automobil je nazvan Mercedes-AMG GT R, a prvi će moći da ga vide posetioci događaja Goodwood Festival of Speed, koji je u Velikoj Britaniji počeo juče.

I Mercedes-AMG GT R će pokretati 4,0 litarski bi-turbo V8 motor, ali naravno sa više od 510KS i 650 Nm koliko razvija aktuelni Mercedes-AMG GT S (nezvanično bi GT R trebalo da ima 585KS i 700 Nm).

mercedes gtr 5555

Sem jačeg motora, Mercedes-AMG GT-R je između ostalog dobio i doterani izgled sa novim aero body elementima od ugljeničnih vlakana, lagane točkove, high-performance kočioni sistem, sportski izduvni sistem i modifikovano oslanjanje, a po nekim ranijim najavama biće i za oko 60 lakši od GT S verzije koja ima 1645 kg.

mercedes gtr 55

Zato se očekuje i bolje ubrzanje od 0 do 100 km/h (3,6 sekundi), ali ostaje da se vidi da li će moći više od el. ograničenih 310 km/h kod verzije GT S.

Na kraju, treba reći da će Mercedes-AMG GT kasnije dobiti i Roadster verziju, kao i Black Series varijantu (ali verovatno ne pre 2018. godine)

Izvor: Auto.blog.rs