Predsednik Erdogan: Broj stradalih 237, broj ranjenih 2191

Predsednik republike Recep Tayyip Erdogan je izjavio da je broj privedenih osoba nakon pokušava vojnog udara od strane terorističke organizacije Fetullaha Gulena paralelne strukture FETO/PDY od 15. jula se povećao na 18.699.

Predsednik republike Recep Tayyip Erdogan je izjavio da je broj privedenih osoba nakon pokušava vojnog udara od strane terorističke organizacije Fetullaha Gulena paralelne strukture FETO/PDY od 15. jula se povećao na 18.699, dok se broj uhapšenih povećao na 10 hiljada 137.

Predsednik Erdogan u izjavi za jednu privatnu televiziju je kazao da je broj stradalih se povećao na 237 dok je broj ranjenih 2191.

Predsednik republike R.T.Erdogan je kazao da su građani ovom prilikom imali mogućnost da se izbliza upoznaju sa ovom ilegalnom organizacijom koja poseduje preko 2000 terorističkih ćelija širom sveta.

„U svim državnim institucijama se nalaze članovi ove organizacije. Moramo iz sve očistiti. Ovaj put imamo veliki broj smenjenih osoba sa dužnosti. Ove smene ćemo nastaviti tokom vanrednog stanja u zemlji. Ukoliko utvrdimo da nismo u potpunosti normalizovali stanje možemo produžiti vanredno stanje kao što je to Francuska uradila“, kazao je predsednik Erdogan.

Predsednik Erdogan je rekao da će se zatvoriti vojne škole, da će se otvoriti akademija žandarmerije, i da će sva vojna gradilišta i komande armija biti direktno povezani za Ministarstvo odbrane.

Erdogan je kazao da je ostvario razgovore sa liderima opozicionih stranaka i dodao: „Ukoliko zajedno sa njima uspemo da ostvarimo manju izmenu ustava pripojićemo načelništvo generalštaba i obaveštajnu organizaciju predsedništvu republike“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO