Potvrđen treći po redu kolektivni sunet

prijem_bayrampasa

Tradicionalni, treći po redu kolektivni sunet održaće se u Novom Pazaru, septembra meseca ove godine, najavio je tokom posete Novom Pazaru, Atila Ajdiner , predsednik istanbulske opštine Bajrampaša. Manifestacija se održava u organizaciji gradskih vlasti a uz podršku prijatelja iz Turske. Ajdiner, koji je potvrdio da potpora organizovanju ovog važnog događaja neće izostati, sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara, dr Mehom Mahmutovićem I njegovim najbilžim saradnicima.

Ajdiner je u društvu domaćina I ostalih članova turske delegacije obišao Sportsko- sajamsku ustanovu “Pendik”, sagrađenu upravo zahvaljujući dobrim, bratskim odnosima dve opštine.

“Na sastanku smo razgovarali o planovima i konkretnoj saradnji koja će se, nadam se, u narednom periodu intezivirati”, rekao je Mahmutović.

Opština Bajrampaša, prema rečima njenog predsednika Ajdinera, već devet godina sprovodi veliki sociološki i kulturološki projekat u okviru kojeg se organizuju I iftari u gradovima Balkana, te da poseta Novom Pazaru tokom meseca posta nije slučajna.

„Ljudi iz Novog Pazara i opštine Bajrampaša imaju posebne prijateljske i rodbinske odnose. Preko naših privrednika, kao što je Salih Akgjul, vlasnik velike firme ‘Salkano’, pokušavamo da uspostavimo i učvrstimo veze sa vašom bratskom opštinom. Doprinećemo da te veze budu još jače, a mesec Ramazan je svakako prilika za to“, rekao je Ajdiner.

On je podsetio da je Mahmutović prilikom brojnih poseta Turskoj i opštini Bajrampaša pozivao privrednike, koji su poreklom iz ovih krajeva, da ulažu u Novi Pazar i Sandžak.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO