Posle duplog BNV-a, Merhameta i agencije za Halal sertifikat – NOVO – TROSTRUKA AGENCIJA ZA HADŽDŽ?!

APR
APR

Nedavno smo čitali na elektronskim medijima da su Zukorlićevi ljudi falsifikovali ostavku Emira Elfića u Narodnoj skupštini i da su falsifikovali deponovani potpis Emira Elfića u banci.

24.4.2013. godine Zukorlić je suspendovao mr. Bekira Makića pod izgovorom da je samovoljno organizvao hadž preko svoje privatne turisticke agencije “Sanjak travel” koju je navodno otvorio bez znanja organa Mešihata, a organizacija hadža je mogla da se organizuje preko Mešihata bez otvaranje privatne tursitičke agencije. Ono što je grijeh za Bekira Makića nije grijeh za Samira Škrijelja.
Zukrolić je naredio Samiru Škrijelju da otovri turističku agenciju pod istim imenom gdje je zamijenio samo jedno slovo, umjesto J stavljeno je slovo DŽ, dakle kod prijevoda na arapski jezik čita se isto Sandžak travel.
Očita je namjera Zukorlića i njegovih poltrona da zloupotrijebe ime agencije “Sanjak travel”, ciji je vlasnik Bekir Makić, i da žele podmetnuti Ministarstvu hadža dokumente o agenciji čiji je stvarni vlasnik Bekir Makić, a gdje će opet, očito, pribjeći kojekakvim manipulacijama da bi uspjeli da organizuju hadž i da se Muamer osveti Bekiru Makiću zbog toga što je jedan od pokretača Incijiative.
Ovo je očit dokaz da organizacija hadža mora biti organizovana preko privatne turističke agencije , jer je Mešihatu ukinut protokol o organizaciji hadža. Sada definitivno izlazi na vidjelo istina da je hadž nemoguće organizovati preko Mešihata, što je bila glavna optužba usmjerena protiv Bekira Makića, već je to jedino moguće preko privatne turističke agencije.
U prilog dostavljamo rješenje Agencije za privredne registre o osnivanju turističke agencije od strane Samira Škrijelja.
Podsetimo u Novom Pazaru postoje:
Dve Islamske zajednice
Dva Merhameta
Dva BDZ-a
Dva BNV-a
Dva Ureda za Hadždž
Dva Ureda za Halal sertifikate
Dva Ureda za Zekjat
Dva Ureda za uplatu mevluda
Dva Ureda za Ukopninu…
Slučajno ili ne, sandžački bošnjaci za sve imaju ponuđene dvije opcije pa koja kome odgovara on tu i uplaćuje.
izvor:facebook
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO