Pomoć poljoprivredi kroz mehanizaciju

kombajni

Grad Novi Pazar predao je na trajno korišćenje četiri silo kombajna za pripremu stočne hrane Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Tutina i Sjenice. Silo kombajni su donacija Turske razvojne agencije TIKA.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević prilikom promopredaje silo kombajna Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja rekao je da je ovo još jedna u nizu donacija Turske razvojne agencije Tika.

,,Odobren je projekat za cisterne za vodu a u pripremi je još jedan projekat za razvoj pčelarstva.Očekujem da će iduće godine u saradnji sa Međuopštinskom unijom i Poljoprivrednom stručnom službaom Tika realizovati još puno projekata vezanih za poljoprivredu”, kazao je Suljević.

Direktor novopazarske Poljoprivredne stručne službe , Nihad Hasanović rekao je da će tokom zime ova služba raditi na edukaciji poljoprivrednika za korišćenje silo kombajna i pripremi stočne hrane.

,,Na edukaciji poljoprivrednika aktivno učešće uzeće svi naši savetodavci, a nećemo žaliti truda da angažujemo i najeminentnije stručnjake iz naše zemlje”, kazao je Hasanović.

U Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Tutina i Sjenice kažu da će ove kombajne moći da koriste svi poljoprivrednici pod istim uslovima

Izvor RTV

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO