POKAZALI HUMANOST! Učesnici Letnjeg vašara donirali svoje artikle

Novi Pazar – Na inicijativu organizataora Letnjeg vašara, predstavnika Sportsko-sajamske ustanove „Pendik“ i ove godine su vlasnici različitih firmi donirali značanu količinu svojih proizvoda za ljude slabijeg imovinskog stanja. Ovu donaciju preuzeli su članovi humanitarne organizacije „Otvorena ruka“ koji će, kako je najavljeno, robu distribuirati u nedjelju.

  
Ideja da se po završetku Letnjeg vašara prikupi i donira roba od različitih proizvođača i izlagača realizuje se od kad je prvi put organizovan ovaj događaj, s tim da je ove godine odziv dobrovoljnih donataora bio veći.  
Prikupljena je kvalitetna odjeća, obuća, majice za odrasle, jakne, ali i veliki dio dječije garderobe kojom će biti obradovani mališani iz slabije imućnih porodica pred polazak u školu.
“Mi smo se potrudili da prikupimo što više robe. Dugujem veliku zavalnost svim izlagačima koji su uzeli učešeće na vašaru zato što su se odazvali I pomogli. Njihovo malo je nekom veoma mnogo, tako da su svi zadovoljni.“,rekao je Pljakić.
Sportsko-sajamska ustanova Pendik ima već ostvarenu saradnju sa Otvorenom rukom, humanitarnom organizaciom čiji su članovi preuzeli obavezu da robu distribuiraju do siromašnih porodica.
Jedna od članica Humanitarne organizacije “Otvorena ruka”, Sadia Bačić, kaže da će se svi članovi potruditi da što prije sortiraju robu s obzirom da je početak školske godine veoma blizu I da će akcija podjele biti organizovana u nedleju 28. avgusta, kada je inače radni dan Humanitarne organizacije.  
Na njihovom spisku humanitarne organizacije Otvorena ruka nalazi preko 500 porodica koje redovno primaju pomoć.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO