Poginuo zločinac – komandant zloglasnih “Škorpiona” Slobodan Medić

U sudaru dva automobila na lokalnom putu Sremska Mitrovica-Veliki Radinci poginule su tri osobe, dok je jedna teško povrijeđena. Prema prvim informacijama, poginuo je komandant bivše paravojne jedinice “Škorpioni” Slobodan Medić, njegova supruga i sin.

medic

Nesreća se dogodila oko 17 časova kada je vozilo marke “reno”, beogradskih registarskih tablica, udarilo u “tojotu”, novosadske registracije, u kojoj su tri osobe na licu mjesta stradale.

Medić je služio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina. Bio je na odobrenom slobodnom vikendu.

Na porodicu Medić, koja se nalazila u automobilu marke “tojota”, svojim automobilom “renault” beogradskih registarskih tablica naletio je mladić (28), koji je prešao na lijevu stranu kolovoza. Od siline udarca “tojota” se prevrnula na krov i završila u kanalu.

Medić je služio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina. Bio je na odobrenom slobodnom vikendu. Na porodicu Medić, koja se nalazila u automobilu marke “tojota”, svojim automobilom “renault” beogradskih registarskih tablica naleteo je mladić (28), koji je prešao na levu stranu kolovoza. Od siline udarca “tojota” se prevrnula na krov i završila u kanalu.

Medić koji je zbog ratnog zločina nad srebreničkim Bošnjacima pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora nalazio na odobrenom slobodnom vikendu.

Na vozilo Toyota u kojem se nalazio Medić sa svojom porodicom, prešavši na lijevu stranu puta, sa automobilom Renault Laguna beogradskih registarskih tablica naletieo mladić (28) koji je najvjerovatnije bio u alkoholisanom stanju.

Vozilo sa prodicom Medić se prevrnulo i sve troje su stradali na mjestu nesreće, a scena je bila stravična.

Policija je ustanovila da je vozač Lagune je odgovoran za tešku saobraćajnu nesreću jer je, kako je navedeno, imao je 1,90 promila alkohola u krvi. On je lakše povrijeđen i po nalogu tužilaštva je uhapšen.

Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu je 2007. godine Slobodana Medića, koji je bio komandant jedinice Škorpioni, i pripadnika te jedinice Branislava Medića, zbog ratnog zločina nad šestoricom bošnjačkih civila, jula 1995. godine kod Trnova u BiH proglasilo krivim i osudilo na po 20 godina zatvora.

Medić je uhapšen 2005. godine u Šidu (Srbija), gdje je živio, nakon što je snimak egzekucije srebreničkih Bošnjaka prikazan u Hagu tokom suđenja Slobodanu Miloševiću.  Nakon čega je biro za saradnju sa Hagom Medića isporučio tribunalu.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO