Podrška poljoprivredi i evrointegracijama – ključni aspekti podrške Austrije

ambasador_austrije

Johanes Ajgner, ambasador Austrije u Beogradu i gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, razgovarali su danas u kabinetu gradonačelnika o vidovima dalje saradnje. Sastanak je kako je rečeno vođen u cilju poboljšanja životnog standarda u ovom kraju i istrajnosti grada, kao i čitave zemlje na evropskom putu.

„ Ambasador Ajgner je na dužnosti diplomate od skoro i za njega su prilike u Novom Pazaru jedna vrsta nepoznanice. Današnji razgovor tekao je i u pravcu predočavanja ovdašnjih okolnosti, kako bi smo stvorili uslove za nastavak partnerskih odnosa. Ambasada Austrije je naš višegodišnji partner, a uveravanja o podršci nisu izostala ni postavljenjem Ajgnera na mesto ambasadora u Beogradu“, kazao je Mahmutović u izjavi za medije. Prema mišljenju njegove ekselencije, Johanesa Ajgnera, saradnja sa Novim Pazarom, odnosno, kako je rekao, „podrška ovom gradu imaće dva glavna aspekta, od kojih je promocija evropskih vrednosti kroz sve segmente društva, samo jedan.“

„Drugo važno polje naše buduće saradnje je poljoprivreda, koja je za ovaj kraj i više nego značajna. Moja zemlja na tom planu može da ponudi dosta i da pomogne Novom Pazaru da značajano oživi ovaj razvojni resurs , koristeći sve blagodeti koje razvijena poljoprivreda pruža. Imate odlične strategije i plan unapređenja , što je dobra polazna osnova i za nas više nego valjan razlog da vam pružimo konkretnu podršku“, zaključio je Ajgner nakon svoje prve zvanične posete Novom Pazaru i susreta sa gradonačelnikom Mahmutovićem.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO