Podignuta optužnica protiv Jožefa Kase!

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora subotičke ekspoziture Agrobanke Jožefa Kase i još 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili subotičku filijalu te banke, izjavio je danas Tanjugu tužilac Miljko Radisavlević.

Untitled-1

Tužilac za organizovani kriminal je precizirao da je optužnica protiv njih podignuta 26. septembra, a pored Kase, njom su obuhvaćeni i bivši pomoćnik direktora subotičke filijale Agrobanke Zoran Malešević i Peđa Mališanović.

Tužilac je najavio da će u toku dana biti izdato saopštenje sa detaljima iz optužnice.

Postupak je pokrenut 22. novembra 2012. godine, kao proširenje istrage u osnovnom predmetu “Agrobanka“ a, kako je tada saopšteno, obuhvaćeni su i bivši predsednik IO Agrobanke Dušan Antonić, kao i njegovi nekadašnji saradnici u toj banci Bojan Zarić, Slavoljub Korićanac, Boban Labović i Vehbo Papić.

Kako je Tužilaštvo obelodanilo u novembru prošle godine, u naredbi za proširenje istrage iznete su sumnje u vezi s okolnostima pod kojima je Agrobanka odobrila pet bankarskih garancija i tri kredita trima firmama bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja.

Jožef Kasa, Zoran Malešević i Peđa Mališanović bili su u pritvoru od 20. novembra 2012. do 12. februra ove godine, kada su odlukom suda pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Jožef Kasa je bio gradonačelnik Subotice, a niz godina je bio lider Saveza vojvođanskih Mađara.

Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO